fbpx

Xips per a gossos. Com funcionen els i per què utilitzar-los?

Com estimem als nostres peluts! Els volem tant que intentem que sempre gaudeixin de la millor salut possible i per això els donem les millors cures veterinaris. A més, volem que estiguin protegits davant de qualsevol eventualitat que pugui sorgir. Per exemple, que sempre es sàpiga quina és la seva família, que estiguin ben identificats. I aquí és on entren en joc els xips per a gossos .

Què són els xips per a gossos?

Els xips per a gossos són petites càpsules fetes d’un vidre especial que es col·loquen sota la pell del gos o del gat, més concretament, entre la pell i el seu múscul. No arriben a mesurar centímetre i mig de llarg, i són tan gruixudes com un gra d’arròs.

Aquests xips per a gossos tenen d’especial una cosa: el codi que porten incorporat permet en tot moment identificar l’animal. Cal assenyalar que cada codi és únic i està format per un seguit de dígits que indiquen el nom, l’adreça i les dades més rellevants del propietari.

El codi dels xips no es pot modificar, i, en cas que canviïs de domicili, no cal implantar un altre. L’única cosa que has de fer en aquest cas és acudir a consulta perquè el teu veterinari posi les dades al dia.

El DNI del teu gosset

Doncs sí, els xips són exactament això: la forma d’identificació del teu pelut de quatre potes. D’aquesta manera, es prevenen possibles robatoris, abandonaments i, més que res, és una forma d’ajudar a que els gossets perduts tornin a casa com més aviat millor.

El xip conté unes dades llegibles mitjançant un dispositiu i mostra la informació del propietari. D’aquí la importància de que les teves dades estiguin sempre al dia. Això sí, tot i que hi ha una base amb les dades de tot el país, la realitat és que les dades es gestionen de manera regional.

I si es perd el meu gos, què faig?

L’ideal és que notifiquis el problema al Registre d’Identificació de la teva comunitat autònoma i en el lloc on l’hagis perdut.

La col·locació del xip es realitza normalment quan s’acaba la pauta vacunal bàsica i el gos ja pot sortir al carrer amb normalitat.

¿Els xips per a gossos són obligatoris?

Els xips per a gossos són obligatoris en la majoria de les comunitats autònomes, i si vas a viatjar fora d’Espanya, li hauràs de posar si no el té. Realment, és una forma de protegir al teu amic i que tu tinguis la tranquil·litat que està perfectament identificat.

A més, és una cosa que no fa mal i totalment innocu.

On puc portar a un gos per llegir el xip?

Com diem, per fer la lectura del xip és necessari un lector, valgui la redundància, amb el qual es poden visualitzar totes les dades que conté. En el cas que, per exemple, et trobis un gosset perdut, sempre el pots portar a la policia o a un veterinari, on disposen d’aquests lectors. D’aquesta manera, podràs contactar fàcilment amb la família.

Explica’ns, ¿el teu gos té posat el xip?

Si tens algun dubte, en HVC estem a la teva disposició per resoldre-les totes.

Per qualsevol consulta o dubte, podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Xips per a gossos. Com funcionen els i per què utilitzar-los?” també et podria interessar: Com banyar a un gos si no li agrada l’aigua?.