fbpx

Vitamines per a gossos | Quan es poden prendre?

 

Si el teu gos és part de la família, vols que sigui feliç i que creixi fort i sa.  Ho sabem, per això anem a parlar-te de les vitamines per a gossos, que han d’estar incloses en la seva dieta, perquè la seva alimentació sigui sana i equilibrada.

Vitamines per a gossos, quan les han de prendre?

A veure … això pot resultar una mica confús, ja que depèn de com ho vegem. Com diem, les vitamines han de formar part de la dieta normal del teu gos o gat, ja que són fonamentals per al seu benestar. Ara bé, hi ha vegades en les que necessita una aportació extra, i en aquest cas, la resposta a que han de prendre és, simplement, dependrà de que el teu veterinari t’ho recomani i prescrigui. El veterinari ho sabrà després d’examinar a l’animal, comprovarà la brillantor dels cabells, els seus nivells de vitalitat i alguns altres paràmetres. Però ningú coneix al teu gos com tu, així que si notes alguna cosa, acudeix a un professional a què et confirmi què passa.

Quines vitamines necessita el meu gos?

Com diem, les vitamines per a gos són fonamentals, i algunes d’elles són les que et mostrem a continuació.

Vitamines per a gossos: La vitamina A

Aquesta vitamina és important per al seu desenvolupament global. Això sí, per la pell i per la vista, la vitamina A té una rellevància molt gran.

La vitamina B

La vitamina B aporta la força al teu animal de companyia.  A més, ajuda a que la seva pell i el seu pèl estiguin sempre perfectes, així com al fet que el sistema digestiu funcioni de forma adequada.

Vitamina C

Si hi ha una que sigui bàsica pel sistema immune i el calci dels ossos, aquesta és la vitamina C.

Vitamines per a gossos: la D

Hi ha una d’aquestes vitamines per a gossos que permet que l’organisme de l’animal absorbeix correctament el calci i que pugui assimilar tots els nutrients que ingereix per mitjà de la seva dieta: la vitamina D.

vitamina E

Una altra que és francament important. Es recomana molt que els gossos sènior la consumeixin en abundància perquè té propietats antioxidants i perquè afavoreix la creació de glòbuls vermells.

Tampoc ens podem oblidar de la vitamina K,que ajuda a el bon funcionament de sistema circulatori i del immunitari.

Com introduir-les en la seva dieta?

Hi ha aliments que ja les inclouen i que estan elaborats amb determinats productes. 

Vitamines per gos: fetge i vísceres

El fetge i les vísceres contenen moltes vitamines, com la A, la C o algunes de el grup B. A més, aporta molts minerals, com el ferro o el calci. És sens dubte, una bona font de nutrients per al teu pelut.

Peixos

La sardina o el salmó aporten molta vitamina B, ferro i moltes proteïnes, el que donarà al teu amic aquesta energia que necessita. També es poden trobar àcids grassos Omega 3 i 6, greixos que ajuden a que el seu pèl i la seva pell estiguin en les millors condicions.

Aquests són només dos grups d’aliments que són una gran font d’energia, però hi ha molts altres com poden ser les fruites i les verdures.

El millor que pots fer si tens dubtes, és contactar amb el teu veterinari de confiança. Vens i xerrem una estona?