fbpx

Vídeos amb els mètodes per introduir al gat en el transportí

Aquesta setmana la Dra. Anna Caballé explica alguns consells als propietaris de gats, sobre com ha de ser el transportí i alguns mètodes per facilitar introduir-los a dins.

Abans de res volem remarcar que acostumar a un gat a estar dins d’un transportí no és tasca supèrflua. En realitat, tots els gats haurien d’estar habituats a aquest tipus de gàbies de transport perquè tots necessiten acudir al veterinari de forma regular.
Davant la impossibilitat de ficar al gat en el transportí, alguns propietaris deixen de portar al seu animal al veterinari amb la freqüència que hi haurien. Encara que el gat pugui no presentar símptomes de cap malaltia, moltes vegades l’absència de revisions periòdiques per part del veterinari fa impossible obtenir un diagnòstic precoç d’alguna malaltia.
Així, per exemple, un gat que pateixi leucèmia felina, no podrà ser diagnosticat fins que mostri clars símptomes de malestar si els seus propietaris no l’han portat a la consulta per estalviar-se el mal tràngol de ficar-lo al transportí.
A més, el transportí és l’accessori més adequat i segur a l’hora de portar a un gat al cotxe o qualsevol altre mitjà de transport. Si un dia volem viatjar amb ell, haurem haver-lo acostumat abans al transportí.

Com ha de ser el transportí i mètodes per introduir-los?

La Dra. Anna Caballé amb la col.laboració de l’Aida Estevéz (equip del Centre Anoia Veterinària Esparreguera) ho exemplifiquen en els següents 4 vídeos:

En primer lloc, si s’ha de comprar un transportí, recomanem que sigui rígid i amb tapa desmuntable, donat que facilita molt la visita a la consulta per part del Veterinari, ja que molts gats es queden més tranquils si els visitem dins el transportí. A més, tenen l’avantatge que són molt més higiènics i, es poden netejar fàcilment amb qualsevol desinfectant.

 

A l’hora de ficar el gat a dins el transportí, no recomanem fer-ho de cara (excepte en gats molt tranquils), ja que llavors fan palanca amb les potes del davant dificultant molt l’entrada. Prepararem el transportí obert a un lloc alt, deixant que sobresurti una mica, sense deixar que el gat pugui recolzar les seves potes enlloc i, introduirem el gat d’esquena (zona caudal) al transportí.

 

Un altre mètode és agafar el gat i, fer un gir de 360º. Aquest moviment farà que el gat estigui desconcertat i no s’esperi el que farem.

 

El darrer mètode és: Col·locar el transportí en vertical i introduir al gat agafant-lo per les aixelles.

 

Per a més informació pot deixar el seu comentari i la Dra. Anna Caballé o un dels nostres veterinaris atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.