fbpx

S’acosta la època de vacances i la gran majoria opten pel vehicle privat com a mitja de transport.

La tendència d’un animal de companyia no té per què suposar un inconvenient a l’hora de planificar un viatge de vacances. Això si, cal tenir en compte una sèrie de qüestions importants que previstes amb antelació els hi ajudaran a garantir un èxit total del viatge.

És molt important tenir en compte alguns consells com:

• Acostumar al seu gat o gos a l’automòbil. Porta’ls a fer viatges breus i freqüents.
• Eviti alimentar-lo abans del viatge.
• Si no té costum d’anar amb cotxe i el viatge ha de ser llarg, es pot medicar per evitar els vòmits i l’estrès. Sempre que es consulti prèviament amb el seu veterinari.
• Utilitzi una persiana o cortina pels dies calorosos.
• Porti sempre un gran recipient de plàstic amb aigua per saciar la set del seu gat o gos.

Eviti l’acalorament

Els gossos i els gats no poden perdre tanta calor per sudoració com els humans: tot el que poden fer es plantejar. Poden patir un cop de calor i morir ràpidament. Un automòbil rescalfat a l’estiu o a l’hivern, constitueix una trampa mortal sobretot pels gossos de manera que mai el deixi sol en un cotxe si fa calor, tampoc amb la calefacció engegada. Utilitzi persianes o cortines per bloquejar el sol. Un ambient fosc també constitueix a calmar als gossos excitats.

Un gos acostumat al transporti sempre que aquest sigui de la mida manejable, pot viatjar dins d’ell en els trasllats en cotxe. Si no és així necessitarà un transporti especialment dissenyat pel trasllat de gossos petits. La millor opció i la més recomanable son els transportins, ja que tenen una nansa per portar-los, porta, reixes de ventilació, racons rodons per facilitar la neteja i suficient espai.

També pot optar per comprar una reixa de seguretat especial pel cotxe que confina el gos a la part del darrera de la camioneta o automòbil familiar. Això impedeix que l’animal pugui ser llançat cap endavant en una frenada molt forta o bé molestar durant la conducció al conductor.

Una altre solució per poder viatjar amb la mascota de manera segura, són els cinturons de seguretat especials per gossos, aquests redueixen significativament el risc que la mascota resulti ferida en un accident automobilístic. Aquests cinturons són particularment útils si vostè té un cotxe en el qual no és possible instal·lar-hi una reixa.

Per més informació sobre com viatjar amb la seva mascota de manera segura, pot deixar el seu comentari i un dels nostres veterinaris atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.