fbpx

Viatjar amb gos

Tot el que necessiteu saber per viatjar amb el vostre gos

La vostra família no només pot ser solament humana, sinó també canina. Cada vegada hi ha més gent que decideix viatjar amb el gos per poder gaudir de la família al complert.

Perquè puguis passar uns dies de relaxament amb ells, compartirem algunes recomanacions per viatjar amb un gos .

Què s’ha de tenir en compte quan viatges amb un gos?

Si bé no fa gaire era complicat anar de viatge amb els nostres peluts, avui ja no ho és tant. Això si, és necessari conèixer si necessitem permisos especials, realitzar tràmits o si on es vagi a allotjar el nostre animal pugui entrar sense problemes. I per suposat, és fonamental que el teu gos estigui en perfectes condicions de salut (vacunes al dia, desparasitacions…), sense oblidar que ha d’estar perfectament identificat amb el seu microxip.

Com se que puc viatjar amb el meu gos?

A veure, sabem que els gossos són animals amb rutines molt marcades, i treure el teu amic d’aquesta rutina pot perjudicar-lo. Si no està acostumat a sortir gaire, no hauries de viatjar amb el teu gos.

És bona idea que per anticipar-te a possibles problemes de comportament derivats d’aquest canvi de rutina, consultis amb especialistes perquè t’assessorin de com tractar la situació. També és bo que plantegis el viatge amb força antelació, perquè no tinguis problemes i puguis preveure moltes situacions.

Què podré necessitar?

Això és important de saber, i per això necessites planejar el viatge amb antelació. La documentació que necessites depèn del destí a on vagis. Depenent de si vas a viatjar per Espanya, Europa en general o bé altres països on hauràs que portar amb tu uns documents o altres. El que sí és segur és que necessitaràs documentació relativa al seu estat de salut, com ara la cartilla de desparasitacions i vacunes i/o passaport, o saber si al lloc de destí , haurà de passar un període de quarantena.

En el cas de que vagis a viatjar per Europa, és imprescindible que el gos tingui el passaport en regla i el microxip homologat.

Què agafem d’equipatge?

El que portem a la seva maleta dependrà del lloc a on anem. No és el mateix que viatgem fora o dins del país, o a un lloc on plogui o faci calor. Ell té que estar a gust.

És imprescindible que portem la seva menjadora i el seu abeurador, així com la corretja per treure’l a passejar, un morrió si és necessari o els seus joguets, perquè no els trobi a faltar. Les bosses per recollir els seus excrements, el seu menjar i alguna llaminadura també.

Altre cosa que no ens podem oblidar és el seu llitet i la seva farmaciola. Ah!,  i assegureu-vos de que porti la placa amb el seu nom i un telèfon al collar.

Internet és un bon aliat

Si vas a viatjar amb gos, internet és una eina fonamental per buscar llocs petfriedly o coses per fer per a ell. Hi ha moltíssims recursos a la web que et permeten saber quins hotels admeten gossos o en quins restaurants pots entrar sense problemes amb el teu millor amic.

I tu, has viatjat amb el teu gos? Com ha estat l’experiència?

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Viatjar amb gos” també et podria interessar: Els millors jocs per conills a tenir en compte si tens un conill.