fbpx

Un miracle anomenat Bala

 

L’equip mèdic de l’Hospital Veterinari de Catalunya vol dedicar aquest post nadalenc a la Bala, una gossa pitbull que va lluitar colze a colze amb la seva família humana, l’equip veterinari combinat d’ Anoia Veterinària de Masquefa i l’equip d’Urgències de l’Hospital Veterinari de Catalunya, per sobreviure a una pilota de goma que li va quedar encaixada a l’entrada de la tràquea.

El 23 de setembre de 2019 és el nou aniversari de Bala. Aquesta pitbull terrier de 5 anys, adorable, dolça i molt estimada per la seva família, jugava alegrement amb la seva pilota. En un moment, la tarda es va complicar de forma molt perillosa i va posar en greu perill la vida de Bala. La pilota amb què jugava es va quedar bloquejant la tràquea i la gossa no podia respirar.

Montse Almazán, una veterinària molt  professional a càrrec de la medicina de família d’Anoia Veterinària de Masquefa i especialista d’animals exòtics, va tenir l’habilitat, la perícia i el pols d’una cirurgia de primer nivell, realitzant una traqueotomia d’urgència al consultori de Masquefa per salvar la vida de la Bala.

La Montse, acompanyada pel seu equip la Cristina, la Sandra i molt especialment de la Sole, que va fer un treball excepcional al costat dels familiars de Bala, van dirigir-se al servei d’urgències de l’Hospital Veterinari de Catalunya situat a Òdena. Practicant tot el protocol a peu de la lletra, la Bala va arribar viva i va començar la difícil tasca de treure de la seva gola, una pilota que obstaculitzava totalment les vies aèries.

El treball que esperava a l’equip mèdic d’urgències de l’HVC Òdena liderat per Vici Morell,  José Luís Merino i Bovera Prats va ser molt complicat i difícil. La pilota estava tan profunda i encaixada que no sortia de cap de les maneres. Finalment, l’ajuda imprescindible i importantíssima del propietari, bomber de professió i un trepant van aconseguir perforar la pilota. Tot seguit el propietari, en Vicenç Morell i en Jose Merino, realitzant un treball sincronitzat i mil·limetrat van començar el procés d’extracció de la pilota. Al compte de tres, la pilota va sortir com si es tractés d’una ampolla segellada a pressió. El silenci posterior a la seva extracció va seguir acompanyat d’un salt d’alegria dels seus familiars, llàgrimes i abraçades i uns veterinaris que sense titubejar van continuar sense parar de treballar per salvar la vida a Bala.

 

El milagro se llama Bala

Mans del propietari després de treure la pilota

 

No sabíem quins danys havia pogut produir una hipoxia severa però el que està clar, és que la celeritat de tots va ser de vital importància per a Bala. Un cop estabilitzada només es podia esperar i veure si la gossa aconseguia arribar a l’endemà. Aquella nit va ser llarga i els veterinaris i les infermeres no van deixar de parlar a les oïdes de la Bala, li van recordar incansablement que a l’endemà s’havia de despertar. Li parlàvem perquè havia lluitat molt, tots haviem lluitat molt i la seva família no anava a marxar sense ella. La volíem viva, alegre i amb la seva família.

Al matí següent, com si res hagués passat, la Bala es va despertar, es va posar en peu movent la cua i sense cap mena de dubte a nivell humà, tots els que érem allà presenciat el miracle, va ser un dels millors dies de la nostra vida.

 

El milagro se llama Bala

 

La Bala a dia d’avui està amb la seva família i té una salut de ferro. Volem agrair de forma molt molt profunda i sincera tota la confiança que la família de Bala va dipositar en nosaltres. Ens van confiar el seu major tresor i el treball en equip va salvar la vida a Bala.

 

El milagro se llama Bala

També volem expressar que sense l’ajuda del propietari, un bomber que salva vides cada dia,  va salvar al seu estimat animal de companyia d’una mort gairebé segura. Va mostrar sempre una voluntat de col·laboració absoluta amb l’equip veterinari, una professionalitat i humanitat excepcional. És avui per a nosaltres un exemple de persona que mai oblidarem i pel qual sempre sentirem una immensa gratitud.

 

El milagro se llama Bala

El milagro se llama Bala

 

El milagro se llama Bala

 

 

Bon Nadal

 

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Un miracle anomenat bala” també et podria interessar: Protectora d’animals.