fbpx

Trencament del lligament creuat anterior del genoll

El Dr. Josep de la Fuente responsable del servei de traumatologia i ortopèdia de l’Hospital veterinari de Catalunya ens explica què és el trencament del lligament creuat anterior de genoll, així com els diferents tractaments i tècniques quirúrgiques.

El trencament del lligament creuat anterior de genoll és el principal motiu de coixera aguda que ens trobem en la clínica diària. El motiu pel qual es trenca aquest lligament, acostuma a produir-se quan el gos esta jugant i corrent, moment en el qual frena en sec i a la vegada gira de forma brusca. És en aquest moviment quan el lligament es trenca. Aquest trencament provoca molt dolor i com conseqüència el gos camina gairebé sense recolzar l’extremitat (figura 1).

A més del dolor, el genoll queda inestable i per tant, a mesura que passen les setmanes es va produint artrosi en l’articulació (figura 2).

Figura-2_Josep-de-la-Fuente_rotura-ligamento-cruzado-anterior-josep-de-la-fuente

El tractament per reparar-ho no és altre que la cirurgia, tot i que hi ha diferents tipus de tècniques quirúrgiques, des d’unes més senzilles que no acostumen a donar molts bons resultats fins a d’altres més complexes que són més efectives i amb uns resultats molt més satisfactoris.

A l’Hospital Veterinari de Cataunya tractem aquests tipus de problemes amb aquestes tècniques quirúrgiques més complexes, ja que tal i com hem comentat anteriorment, s’obtenen molts millors resultats.
Aquestes tècniques són la TPLO (Tibial Plateau Levling Osteotomy) (figura 3), la TTA (Tibial Tuberosity Advancement) (figura 4), CTWO (Cranial Tibial Wedge Osteotomy) (figura 5).

Figura-3_Josep-de-la-Fuente_rotura-ligamento-cruzado-anterior-josep-de-la-fuente

Figura-4_Josep-de-la-Fuente_rotura-ligamento-cruzado-anterior-josep-de-la-fuente

Figura-5_Josep-de-la-Fuente_rotura-ligamento-cruzado-anterior-josep-de-la-fuente
Una vegada feta aquesta cirurgia s’ha de seguir un estricte període de repòs postoperatori durant 45 dies, un cop finalitzat aquest període l’animal ja pot córrer i jugar sense cap tipus de limitació.
Mitjançant aquestes tècniques quirúrgiques s’aconsegueix eliminar el dolor i, a més a més frenar l’aparició d’artrosi al genoll.

Per a més informació pot deixar el seu comentari i el Dr. Josep de la Fuente atendrà la seva sol·licitud de manera totalment personalitzada.