fbpx

Tipus de sorra per a gats i quin és millor segons necessitat

El món dels gats és súper desconegut per a la gran majoria de les persones, i si parlem ja dels “accessoris” que necessiten per estar bé, llavors ja el desconeixement és infinitament major. Sí que és veritat que és de domini públic que els gats són animals extremadament pulcres, i que utilitzen sorra per a gats per fer les seves necessitats a casa, en el seu calaix, però la qüestió és si saps quina és la millor sorra que pots utilitzar i quins tipus de sorra hi ha.

Quina funció compleix la sorra per a gats?

La sorra per a gats és l’espai en el qual el pelut orina i defeca, i la sorra el que fa és absorbir l’olor perquè no quedi surant per la casa. Per aquest motiu és tan important que escullis la sorra adequadament. Això sí, quan col·loquis la safata amb la sorra per a gats, has de tenir diversos aspectes en compte.

La safata ha de ser prou gran com perquè el teu gat càpiga perfectament, sobretot sabent que abans i després de fer-ho, el gat ha de furgar. Una altra cosa que cal saber és que a tots els animals no els agrada el mateix tipus de safata, així que has de veure quina és la que prefereix el teu gat.

El lloc on la posis també és important, perquè el gat busca sempre la intimitat, així que el millor és buscar un lloc més o menys recollit i allunyat del pas.

Al mercat actual hi ha diversos tipus de sorra, entre les que escollirem depenent dels gustos del teu gatet. És important que li treguis els excrements diàriament, i que la sorra per a gats la canviïs sencera una o dues vegades per setmana.

Quin tipus de sorra per gat puc trobar al mercat?

Sepiolita: aquest tipus de sorra per a gats és el més comú i el més barat. Està composta de sepiolita. No és massa absorbent pel que fa a olors, el que obliga a canviar-la més habitualment, i deixa anar pols una quantitat de pols considerable.

Sorra de aglomerant: la seva composició conté bentonita, que és un material aglomerant. Funciona molt bé per fer més compactes l’orina i la femta, el que els fa molt més fàcil de treure de la safata, i a més, la resta de la sorra es queda neta. Això fa que calgui canviar-la amb menys freqüència.

Sorra de sílice: és una sorra per a gats sintètica, que absorbeix molt i no deixa anar res de pols. La seva durada pot ser de fins a 30 dies si no hi ha més d’un gat a casa, i les olors dels absorbeix bé. Els seus grans són blaus o blancs, molt característics, i quan entra en contacte amb l’orina del gat es tenyeix de groc.

Sorra ecològica: conté pi i fibres que absorbeixen l’olor de la femta i que deixa netejar la sorra bé. Es tracta d’una sorra biodegradable.

L’elecció del tipus de sorra per al teu gat dependrà bàsicament de les seves preferències, encara que tu tinguis les teves. Si tens qualsevol dubte, a HVC podem solucionar-les. T’esperem!