fbpx

Tipus de fenc per a conills

Quin és millor?

Com per a tots els animals, al mercat hi ha molts tipus de fenc per a conills entre els quals pots triar. Si bé això té una part positiva, que és la gran varietat de menjar per al teu conill, la part menys positiva és que de vegades, sobretot si no coneixes massa a aquests animals, poden sorgir molts dubtes sobre quin tipus de fenc per a conills és millor.

Quins tipus de fenc per a conills hi ha?

Com diem, hi ha una gran varietat pel que fa a aliment per a conills, des de les boles fins el fenc, i cada tipus de menjar té unes característiques determinades.

És molt important conèixer algunes dades que et poden ajudar a decidir, com per exemple, la pròpia anatomia de l’animal: el conill té el seu tracte digestiu dissenyat perquè sigui capaç de descompondre i digerir adequadament vegetació que contingui fibra, no grans ni llavors, i per això, aquesta no és l’alimentació més adequada per a aquest animal.

El fenc proporciona al seu organisme la quantitat de fibra que requereix per fer que el seu sistema digestiu estigui en òptimes condicions. Tingues en compte que si s’interromp el seu cicle digestiu, poden aparèixer problemes gastrointestinals. Per això el fenc per a conills és el millor aliment que pot consumir.

 

Tipus de fenc per a conills

Al mercat pots trobar els següents tipus de fenc:

  1. De Festuca: Podem dir que aquest és un fenc bàsic, pensat perquè el conill ho mengi cada dia. Ajuda a fer la digestió millor i, es pot combinar amb altres perquè el sabor sigui diferent.
  2. D’alfals: el fenc d’alfals conté molta fibra, calci i també proteïnes. La seva composició fa que sigui molt adequat per alimentar el conill durant els seus primers mesos, de fet, es recomana que el consumeixi cada dia fins que arribi als tres mesos d’edat. En tenir molt de calci ajuda a que els ossos es desenvolupin, així com les dents.
  3. De civada: aquest fenc també conté molta fibra. És adequat per alimentar l’animal en els moments en què el pelatge es canvia, ja que ajuda a enfortir el pèl.
  4. De palla: la palla no és el que més agrada als conills. Si bé és veritat que es la podem deixar perquè en mengi quan vulgui, és convenient combinar-la amb altres tipus de fenc. De fet, és el que l’animal fa servir a manera de llit.

Com alimentar el conill amb fenc?

Si tenim en compte que el fenc és la base de l’alimentació del conill, podem intuir que aquest tipus de menjar és el que sempre han de tenir disponible. Cal que l’animal pugui accedir-hi sempre que vulgui, i que estigui fresc i en bones condicions, d’una altra manera, el rebutjarà.

A l’HVC estem a la teva disposició per respondre tots els dubtes i preguntes que puguis tenir sobre la cura i l’alimentació del conill, i disposem dels millors productes perquè el teu conill pugui gaudir d’una alimentació adequada i equilibrada.