fbpx

Se li poden tallar les ungles als gats? | T’ho expliquem

Una de les preguntes que ens fan molt és si se li pot tallar les ungles als gats. La resposta és que sí, se li poden tallar. No obstant això, cal tenir en compte algunes coses.

Les ungles dels gats són una defensa natural per als mininos, però han d’estar en bon estat, sobretot si el teu gat és a casa. En cas contrari, quan juguis amb ell pot fer-te mal, o fins i tot pot ferir-se ell jugant sol. Per això, quan ens pregunten si se li pot tallar les ungles als gats, la nostra resposta és sí, però cal saber com fer-ho.

Se li poden tallar les ungles a un gat, t’expliquem com fer-ho

Encara que és veritat que els gats sempre han de tenir elements al seu voltant perquè ells mateixos es llimen les ungles, cada dos o tres setmanes se li pot tallar les ungles als gats. És important que ho facis de forma correcta per evitar-li una mala experiència al gat.

Les ungles són molt importants pels gats

Els felins tenen 16 ungles, 8 a les potetes de davant i 8 en les de darrere, i les que més tarden a desgastar són les del darrere. Són importants perquè aquests animals les utilitzen per caçar, per jugar o per defensar-se.

Els coixinets del gat tenen glàndules que fan que deixin marques olfactives per marcar el seu territori i comunicar-se quan esgarrapen. Però també les fan servir per eliminar l’estrès, ja que quan esgarrapen, els gats alliberen endorfines.

Les seves ungles es componen de capes, i per això, perquè no es trenquin, cal tallar-les de tant en tant.

Quan tallar les ungles?

Les ungles de el gat són retràctils, de manera que si no les fan servir, no estan visibles. Si encara sense usar-les es veuen, és el moment d’un tall. Aquest és un moment molt delicat, perquè han d’estar tranquils perquè els puguem posar a la falda i tallar-sense fer-los mal. El millor és acostumar des que són petits.

Cal que estiguin entretinguts i que per a ells no sigui una cosa extraordinària el contacte amb el seu humà. Si ho aconsegueixes, no tindràs problemes per fer-ho. Ah, i busca el moment del dia en què el gatet estigui més tranquil. Fer-ho a la força no funcionarà.

Com tallar les urpes al teu gat

No es una tasca fàcil,  que per si no et veus capaç, millor porta’l a consulta i  nosaltres ens en farem càrrec.

Abans de tallar les ungles, fes-li una carícia les potetes perquè es relaxi. Agafa una de les potetes, prem una de les falanges fins que surti l’ungla i talla només la zona blanca en direcció de la mateixa ungla. Si talles l’altra part, li pots fer sang.

Quan acabis amb totes, fes un cop d’ull als coixinets per assegurar-te de que estan bé i al final, dona-li un premi per haver-se portat bé. Això l’ajudarà a relacionar el tall amb una experiència positiva.

Com pots veure, se li poden tallar les ungles als gats, però heu de tenir paciència.

Explica’ns, ho has fet alguna vegada?

Per qualsevol consulta podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

A l’HVC estem a la teva disposició per respondre a qualsevol dubte o pregunta que tinguis.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Se li poden tallar les ungles als gats?” també et podria interessar: 20 noms originals per a gats que t’encantaran.