fbpx

Malalties mortals

SABIES QUE EL TEU GAT ESTÀ EXPOSAT A MALALTIES MORTALS ?

 QUINES MALALTIES VÍRIQUES PODEN AFECTAR EL SEU GAT ?

-Rinotraqueitis i Calicivirus felins: són semblants a una grip, tot i que la mortalitat pot arribar a ser del 80%

-Panleucopenia felina: provoca principalment diarrees sanguinolentes i alta mortalitat en gatets.

-Immunodeficiencia felina: és comparable a la SIDA. No existeix cap vacuna, per tant, l’única manera de lluitar contra ella és detectar-la de manera precoç´.

-Leucemia felina: provaca neoplàssies en adults i una mortalitat molt alta en cadells.

-Peritonitis infecciosa Felina: (PIF) afecta el peritoneu, crea acumulació de liquid a l’interior de l’abdomen i el tórax. El tractament no es pot aplicar en gats greument afectats, per tant, és molt important detectar-la a temps. Com podem prevenir aquestes malalties? La vacunació és la millor prevenció!! Les vacunes més eficaces actualmente són: -Panleucopenia -Rinotraqueitis -Calicivirus felins -Leucèmia -Peritonitis -Ràbia


Leucèmia, immunodeficiència i PIF

Aquestes malalties causen més morts en gats que qualsevol altre patología, i poden tenir presentacions semblants: Abcessos, ferides per mossegades, genives lesionades, febre, pèrdua de pes, deteriorament del pelatge.

Els gats que tenen més risc de patir aquestes malalties són els que surten a l’exterior, es barallen o comparteixen aigua i menjar amb altres gats.

Qualsevol gat en aquesta situació o que presenti algún dels símptomes anteriors, s’hauria d’analitzar el més aviat posible, per actuar a temps i alargar l’esperança de vida de l’animal.

Des de l’hospital veterinari de Catalunya li proposem un pla de medicina preventiva que ens permetrà:

– Revacunar, anualment al seu gat amb les vacunes Trivalent, Leucèmia, Ràbia i PIF.

– Fer anàlisis de PIF, leucèmia i inmunodeficiencia quan apareguin els primers simptomes de malaltia.

– Si adquireix un nou gat, cal fer analitiques abans de juntar-lo amb els altres, per tal d’evitar el contagi d’aquestes malalties.

Amb aquestes tres accions estarà fent el més correcte per a la salut del seu gat, ja que el tractament sempre será més efetiu si es realitza en les fases inicials de la malaltia.

Vingui a coneixer el pla de medicina preventiva i li explicarem les mesures de què es disposa actualmente per evitar el contagi als nostres gats.

Si t’ha agradat aquesta publicació de malalties mortals, també et podria interessar: l’esterilització.

Per a qualsevol altra consulta, pot escriure’ns al nostre correu, a través del nostre formulari de contacte o bé pot trucar-nos als nostres telèfons de contacte i estarem encantats de poder-li ajudar.

Disposem d’assegurances mèdiques que podrà trobar al nostre web, perquè la seva mascota estigui totalment coberta per al seu benestar i per la seva tranquil·litat.