fbpx

 

Roda de hàmster

És realment un entreteniment per ells?

Pensa per un moment en un hàmster. Què és el primer que et ve al cap? Doncs lògicament, una roda de hàmster. La qüestió és que, si bé es un accessori que tota gàbia de hàmster té, quina funció té? és realment una forma d’entretenir l’animal o té un altre funció?

És la roda de hàmster imprescindible per aquest animal?

La resposta és un sí rotund. I t’explicarem perquè. Bé, una roda o bé una altre alternativa que t’expliquem més a vall.

Els animals necessiten exercici perquè tenen molta energia, a més són grans corredors. Potser et sorprèn, però un hàmster és capaç de córrer una mitjana de cinc kilòmetres en una nit. Si tenim això en ment, podem comprendre que si està a la seva gàbia tancat i no pot córrer d’aquesta forma és possible que no es senti bé i que en alguns casos es torni agressiu al no poder alliberar aquella energia.

Si, sabem que una gàbia, encara que sigui gran, no permet al hàmster córrer como ho faria en la natura, així doncs una roda de hàmster o una bola de hàmster no solament li serveix a l’animal per fer aquell exercici que tant necessita, sinó també és una manera de estimular la seva ment.

Aquesta necessitat de córrer també li ve al hàmster de la necessitat d’escapar d’altres animals que els voldrien caçar.

Col·locar en la gàbia de l’animal una roda de hàmster l’ha de permetre fer exercici i estar en forma, a més de que gràcies a ella, el seu cor, músculs i articulacions estaran en les millors condicions, sense comptar amb que li estaràs proporcionant la satisfacció dels seus instints naturals.

 

Roda de hàmster

 

I quin tipus de roda puc fer servir pel meu hàmster?

Al mercat pots trobar principalment dos tipus de roda para hàmster, la que està feta de metall i la que és de plàstic.

Generalment, la que més s’utilitza és la de metall perquè no pot rosegar-la tal i com passa amb la roda de plàstic. L’inconvenient de la roda de metall és que la zona sobre la que el hàmster córrer està feta de malla, i a vegades l’animal pot enganxar-se.

Les rodes de metall no ofereixen una bona estabilitat perquè el hàmster corri, i pugui fer-se mal. El mateix passa amb les rodes de plàstic.

Hi ha una tercera opció, que son las boles de plàstic. Són pilotes d’aquest material de diferent mida amb ranures de ventilació en la que s’introdueix al hàmster perquè pugui fer exercici sense perill, sobre tot si tens altres animals de companyia. Amb aquestes, l’animal no corre perill de lesionar-se les potes, i té més llibertat per córrer.

És molt important que el hàmster tingui una d’aquestes opcions perquè pugui córrer y satisfer les seves necessitats més primàries perquè gaudeixi d’una bona salut.

Si tens qualsevol dubte o qüestió, els nostres professionals estan a la teva disposició i així donar al teu hàmster la qualitat de vida que es mereix. ¡Contacta’ns!

 

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Roda de hàmster | És realment un entreteniment per ells?” també et podria agradar: “7 curiositats sobre gats que et sorprendran