fbpx

Refrescar els gossos a l’estiu | 6 consells a seguir

A l’estiu pot implicar molta diversió fora de casa amb el teu pelut. Però quan les temperatures es disparen, has d’estar preparat per prendre les  mesures necessàries per protegir-l’ho. Has de saber com refrescar els gossos a l’estiu. No importa si el que vas a fer es portar-lo a fer un passeig caminant, en cotxe o a jugar al jardí, la calor pot ser dura per ells. En aquest article et donarem idees per refrescar els gossos a l’estiu.

Consells per refrescar gossos a l’estiu

Encara que el pèl del teu gos el protegeix també de la calor, es convenient que l’ajudis a estar més còmode,  sobre tot amb les altes temperatures que estem assolint en els últims estius.

Mai més deixis al teu gos dins el cotxe

Ni tan sols ho facis si penses que trigaràs molt poquet. Fins i tot en els casos en els que no a l’exterior faci tanta calor, dins el cotxe tancat, la temperatura es pot disparar. Si vas a entrar en algun lloc, millor deixa al teu pelut a casa, a no ser que pugui entrar amb tu.

Posa casa teva ben fresqueta

Doncs si, perquè el teu amic estigui ben fresquet, la casa també ha d’estar-ho. Aquesta és la millor forma de que el teu gos es pugui relaxar. Posa l’aire condicionat i baixa una mica les persianes, i, en cas de que no tinguis aire, obre totes les finestres i encén el ventilador.

Com refrescar gossos a l’estiu: sempre aigua i ombra disponibles

El teu gos ha de tenir sempre un lloc fresc, amb aigua i ombra, perquè pugui hidratar-se i protegir-se de la calor. És bona idea que controlis el temps que el teu animaló està fora de casa. Posa-li glaçons de gel l’aigua.

Compte amb el terra

A vegades ens oblidem de que el nostre amic no porta sabates, i de que si el terra està molt calent quan el treiem, pot fer-li mal als coixinets plantars com ara cremar-se.

Per això, assegurat que quan surtis a passejar el terra no està massa calent. Per això, toca’l amb la mà.

De llaminadures fredes

A tots ens agrada donar al nostre gos llaminadures. A ells els encanta, i a nosaltres ens agrada veure com se les mengen feliç. Ara bé, pot ajudar donar-los aquelles llaminadures fredes, perquè siguin refrescants. És una bona solució per refrescar gossos a l’estiu.

Si el teu gos és de grups de risc, extrema les precaucions

Si tens gossos com un bulldog o alguna raça dels anomenats gossos “xatos”, tingues en compte que al tenir unes vies aèries mes petites, és difícil que alliberin la calor al pentejar.  Això els pot causar cops de calor, igual que també és més fàcil que els passi als gossos vells o amb sobrepès.

En el cas de que tinguis algun dubte, a l’HVC, ens posem a la teva disposició per resoldre tots els dubtes que puguis tenir i donar-te les pautes que puguis necessitar.

Per qualsevol consulta podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

A l’HVC estem a la teva disposició per respondre a qualsevol dubte o pregunta que tinguis.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Refrescar els gossos a l’estiu | 6 consells a seguir” també et podria interessar: L’asma en gats | Com detectar-lo i quines cures seguir?.