fbpx

Les races d’ocells més habituals per tenir a casa

Cada vegada són més persones les que trien tenir animals diferents als gossos o els gats.

N’hi ha que prefereixen tenir a casa ocells, però de vegades, entre les moltes races d’ocells que hi pot haver, és una mica complicat escollir quina és la millor i la més adequada per a tu.

Has de tenir en compte que no totes les races d’ocells serveixen per tenir-los a casa i conviure amb la família per diferents factors, com pot ser la mida o els hàbits que tingui l’au.

Quines són les races d’ocells més adequades per tenir a casa?

Si bé t’has d’assegurar que esculls bé entre les diferents races d’ocells també cal saber que hi ha moltes opcions per a tu.

Per exemple, el lloro és una d’aquestes aus populars i aptes per la casa. Aquestes aus exòtiques són molt intel·ligents i molt hàbils per imitar diferents sons que senten.

Són ocells omnívors, encara que la base principal de la seva alimentació són les llavors. Són fantàstics per estar en família ja que són sociables i molt afectuosos.

Això sí, necessiten gàbies amb espai suficient, encara que hi ha moltes persones que els deixen volar lliurement per la casa. Si no tens experiència amb aquests animals el millor és que consultis amb el teu veterinari tot el que necessitis saber.

El periquito comú

Aquesta també és de les races d’ocells més comuns per a la llar, ja que són petits i no requereixen massa experiència en la cura d’aus. Aquests ocells s’alimenten de fruita i de llavors, i són altament sociables. Per aquest motiu, no es recomana tenir un de sol, millor que siguin mascle i femella.

Necessiten un lloc ampli que contingui el seu niu, aigua, menjar i un lloc en el qual puguin penjar-se, i cal que la seva gàbia estigui sempre neta.

Altres races d’ocells adequades per a la casa

Qui no ha sentit el cant d’un canari? Porten a les nostres cases segles. És un ocell molt intel·ligent i l’alimentació està basada en pinso i en escaiola, encara que també pot menjar algunes verdures.

Es tracta d’animals alegres però alguna cosa insegurs, motiu pel qual necessiten un espai on puguin amagar-se quan vulguin. D’altra banda, el canari és una au tropical i el fred pot afectar negativament.

La nimfa, de la família de la cacatua, és molt afectuosa amb els humans, i molt intel·ligent. Té un plomatge atractiu pel seu colorit. A la nimfa li encanta jugar, per això és bo que tingui amb què.

També li agrada molt cantar i estar volant lliures per casa fins a l’hora de dormir, moment en el que volen estar cobertes en la seva gàbia. S’alimenten de escaiola, verdures, penso i fruita.

Segur que has sentit parlar del agapornis o inseparable. La lleialtat a la seva parella i als seus humans és la seva característica principal, a més a més de ser un ocell molt afectuós. Això sí, requereix molta atenció i és entremaliat.

Menja bàsicament llavors, verdura i fruita, i necessita la llum del sol.

Si t’ha agradat aquesta publicació també et podria agradar: “El rum-rum dels gats