fbpx

Espècies de peixos incompatibles entre si

Segur que alguna vegada has tingut un aquari o una peixera amb peixets. Tots els hem tingut, però el que no hem sabut mai és que no tots els peixos poden estar junts i cal saber tractar-los. Hi ha races de peixos que són incompatibles unes amb les altres , i d’això anem a parlar en aquest article.

No totes les espècies de peixos són compatibles

I això és una cosa que cal tenir molt en compte a l’hora de crear i dissenyar un aquari. Sí, és genial veure molts peixos diferents junts nedant, dóna molta sensació de tranquil·litat i calma, però ull amb les espècies de peixos que introduïm en ell.

Què passa si ajuntem peixos que no són compatibles entre ells? Doncs que els efectes poden ser realment devastadors: atacs i altres mals comportaments.

En el cas que només vagis a posar en l’aquari peixos d’una sola espècie no tindràs cap problema, però això sí, pensa que l’aquari és un espai reduït, i la superpoblació del mateix també pot afectar el comportament dels que l’habiten, així que vés amb compte amb el nombre de peixos que introdueixes. Els experts afirmen que no és bo introduir a més de sis exemplars.

És important que sàpigues que hi ha espècies de peixos que poden ser incompatibles amb els peixos de la seva mateixa espècie, com els passa als Betta, que, en el cas de les femelles, fins que es reprodueixen cal separar-les dels altres perquè no li ataquin.

Tampoc és bona idea tenir junts a peixos grans i petits, ja que al final pot haver-hi problemes d’atacs, sense comptar que algunes espècies es poden menjar unes a les altres.

La compatibilitat entre les diferents espècies és fonamental per tenir un aquari cent per cent equilibrat, i per evitar que s’ataquin entre ells, és important atendre les recomanacions d’un professional.

Si necessites ajuda, sempre ens pots consultar el que necessitis.

Quins peixos puc posar junts en un aquari?

Races de peixos incompatibles

 

Abans d’introduir en un aquari peixos has de tenir en compte aspectes com el PH de l’aigua o l’espai de què disposes. Són animals territorials que necessiten el seu espai vital.

Per exemple, el peix Betta és carnívor i no convé introduir-los amb altres races perquè són animals molt territorials, i l’únic que podrem tenir són problemes. Una altra raça que no convé col·locar en un aquari és el conegut Peix Pallasso perquè és un peix agressiu amb altres.

D’altra banda, si no vols tenir problemes amb els teus peixos no posis el Peix Àngel amb altres perquè és un peix depredador, i si ho introdueixes a l’aquari amb peixos més petits se’ls acabarà menjant. Un altre peix que és incompatible amb els altres és el Peix Oscar, un peix agressiu que pot provocar moltes baralles.

Com diem, hi ha molts peixos que pots introduir en un aquari, però aquests concretament, no són recomanables per ajuntar-los amb altres espècies menys agressives ja que els poden fer mal, i col·locar juntes dues espècies de peixos agressives és fins i tot una idea pitjor.

 

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Espècies de peixos incompatibles entre si” també et podria agradar: “4 coses que pots fer si el teu gos perd molt pèl