fbpx

Races de gos a les que no se li pot o ha de tallar el pèl

Com bé saps, no tots els gossos són iguals. Cada un té la seva pròpia personalitat, i el mateix passa amb les races de gos, que cadascú té les seves particularitats. I has de conèixer-les.

Una d’aquestes “rareses” canines és que no a totes les races de gos els va bé un tall de pèl, per molta calor que faci a l’estiu, ja que això els pot produir molt més perjudici que benefici.

Si no coneixes quines són aquestes races, segueix llegint, que t’ho expliquem en HVC.

Races de gos a les quals no es pot pelar

Per començar, en parlar de gossos hauríem de canviar el terme “pèl” per “mantell”, i és que aquest és un element que protegeix als nostres peluts tant del fred a l’hivern com de la calor a l’estiu. Aquest és el principal motiu pel qual hi ha races de cànids que no haurien o que no es poden pelar.

Hi ha una gran diferència entre el nostre cabell i el del nostre gos, la quantitat de pèl que creix per fol·licle, que en el cas del gos són diversos. Li creix una capa anomenada subpèl, la funció és protegir d’elements externs.

A moltes races de gos no hauríem o no podem pelar-los, com les races que provenen del nord, el Husky siberià o el Malamute, i als gossos pastors, com el Pastor Alemany, el Border Collie, Mastins, Pastor Belga o suís. També hi ha altres races, com pot ser el Pagès, el gos d’aigua o el Teckel, als quals no hauries pelar-los mai.

Gossos als quals no pots pelar

Si bé les races de l’apartat anterior no haurien de ser pelats per no perdre aquesta defensa, hi ha altres a les quals no pots pelar per raons més que òbvies: les races de gos que no tenen pèl.

En aquest grup es troba, per exemple, el Terrier Americà sense pèl, el gos sense pèl del Perú i el Mexicà, el Crestat Xinès (encara que aquest sí té pèl en algunes zones), el gos Pila Argentí o el Chihuahua sense pèl. En realitat, aquests animals només tenen el subpèl, imperceptible a l’ull humà.

I si no els puc pelar, què es pot fer?

Doncs hi ha una alternativa al tall de cabells per a aquests gossos, el que es diu el desllanatge. Això no és altra cosa que un bon raspallat amb un raspall adequat que elimini tot el pèl mort com ara el Furminator. També és important donar-li un bon rentat de tant en tant, però el raspallat ha de ser molt habitual seguint les instruccions del veterinari o del fabricant depenent del raspall que compris.

D’aquesta forma no només eliminarem el pèl mort i farem que el gos estigui molt més còmode, sinó que també ens estalviarem haver de retirar de sofàs i del sòl una gran quantitat de pèl.

Si tens algun dubte sobre el tall de pèl de les diferents races de gos, en HVC estarem totalment encantats de rebre’t i de resoldre tots els dubtes que et puguin sorgir. Ja saps que estem a la teva completa disposició.