fbpx

La Dra. María Jesús López responsable del servei d’oftalmologia de l’HVC Sarrià ens explica què són les cataractes:

Una cataracta és una opacitat o taca en el cristal·lí. El cristal·lí és una lent que està a l’interior de l’ull i que ens serveix perquè puguem veure els objectes de forma nítida.
Les cataractes poden tenir diferents causes:
1. Hormonal (gossos amb diabetis),
2. Hereditàries
3. Lesions sobre el cristal·lí (traumatismes, alteracions químiques …).

Les cataractes poden ser progressives i poden afectar a un ull o a tots dos. Com ja hem dit que la cataracta és una opacitat, quan aquesta opacitat és total ja no ens permet la visió. Al principi les cataractes no fan mal i segons avancen poden produir inflamació ocular i per consegüent dolor; i poden ocasionar altres lesions oculars que impossibiliten després una cirurgia de cataractes.

Les cataractes no tenen cap tractament conservador que les millori, només el tractament quirúrgic soluciona aquesta patologia. A més no tots els pacients es poden operar de cataractes, per a això cal fer una visita al veterinari i realitzar uns estudis previs generals i de funció i viabilitat ocular.

 

La cirurgia es realitza amb una sonda d’ultrasons, anomenada facoemulsificador.

Es retira el cristal·lí opacificat i es substitueix amb una lent intraocular, perquè si no la poséssim tindríem un gos amb aproximadament 14 diòptries d’hipermetropia i veuria molt desenfocat. Després de la intervenció ja poden veure llum, i recuperen la visió entre 2-5 dies després.

 

 

 

cataratas perro

El percentatge de complicacions és 1 cas de cada 10. Aquestes complicacions són: glaucoma, despreniment de retina, degeneració endotelial.

En pacients molt joves, de vegades poden a presentar petites opacificacions amb el pas dels anys, que normalment no s’han de tornar a intervenir.

 

A l’ Hospital Veterinari de Catalunya recomanem la cirurgia de cataractes pel benestar de la nostra mascota, la recuperació de la capacitat visual els torna la vitalitat i jovialitat perduda.

 

Per a més informació pot deixar el seu comentari i la Dra. María Jesús López o bé un dels nostres veterinaris especialistes en oftalmologia atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.