fbpx

Protectora d’animals

Com és la vida d’un gos en una protectora d’animals?

Saps quantes persones abandonen els seus gossos a Espanya al dia? Això ho sap una protectora d’animals, ja que és en gran mesura, la que rep a aquests animals abandonats pels seus propietaris.

Som líders en l’abandonament de gossos al món

Les estadístiques oficials afirmen que cada cinc minuts s’abandonen 4 gossets a casa nostra, i si s’acosten dates com les vacances d’estiu o Nadal, la xifra es triplica perquè els amos d’aquests gossos no tenen espai ni lloc per a ells, i la forma més fàcil de deixar-los a la seva sort és cap a un protectora d’animals, que, en molts casos, és condemnar-los a no sortir d’aquest lloc.

Com és la vida d’un gos en una protectora d’animals?

Sense comptar amb que abandonar un gos és una tragèdia pel gos, ja que és un animal completament social i depenent del seu amo, la vida d’un gos en una protectora és molt dura perquè en moltes ocasions aquests llocs no compleixen amb els requeriments l’animal.

A Espanya, l’única condició perquè es pugui abandonar un gos a la protectora és que estigui identificat amb el xip, que tingui la vacuna i el pagament d’una taxa simbòlica amb la qual suposadament es contribueix a l’estada de l’animal a les instal·lacions , però en cap moment es pregunta quin és el motiu de l’abandonament.

En general, les protectores no compten amb subvencions i s’”alimenten” de les donacions dels seus socis i de les taxes que puguin cobrar, el que fa difícil que els gossos allà allotjats comptin amb tot el que necessiten, encara que hi hagi voluntaris que fan un treball excepcional amb els animals realitzant tot allò que poden per millorar les seves condicions de vida.

És pel motiu anterior pel qual moltes vegades el gos de la protectora no compta amb l’atenció veterinària adequada, ja que al disposar de serveis mínims, pot ser complicat que un gos segueixi un tractament, de manera que emmalaltir és més fàcil.

Un aspecte molt important és que un gos que estigui a la gossera no compta amb les atencions i l’afecte que podria tenir si estigués amb els seus amos, amb la seva família, ja que sol haver-hi un enorme nombre d’animals a les protectores d’animals. Això fa que les persones que hi treballen no tinguin el temps necessari per a cada gos o gat. Si pensem que per a un gos és fonamental el contacte amb el seu humà, podem entendre que molts d’ells desenvolupin en les gosseres problemes de comportament i fins i tot depressió.

A més, en molts casos, aquests animals estan condemnats a no sortir d’aquí. A causa de l’alt nombre d’animals que habiten en cada protectora seus responsables no poden assumir la despesa que suposa alimentar-los i cuidar-los, el que es tradueix en la eutanàsia de molts animals que estan perfectament sans. A les protectores d’Espanya, excepte en les de Catalunya, el termini que tenen els gossos per ser adoptats és de 10 dies.

Saps quina és la millor opció? Adoptar els gossos d’una protectora d’animals.