fbpx

Cas Clínic – Tractament quirúrgic d’una ulcera duodenal

Dades del pacient i descripció del problema

El passat 11 maig el Dr. Mariano Naya, membre del Servei de Cirurgia de l’Hospital Veterinari de Catalunya, va visitar d’urgències al KENAI, un gos de raça Dàlmata de 3 anys d’edat, per un problema d’apatia i anorèxia des de feia 2 dies, a més, d’un vòmit feia unes 24 hores.
Durant l’anamnesi, el propietari va comentar que fa 3 mesos el KENAI va patir un problema urinari (cistitis hematúria) i el seu veterinari el va tractar amb AINE’s (Anti Inflamatoris No Esteroides) a dosis estàndards, i que des de llavors que pateix de cert dolor abdominal i que quan passeja no té gaires ganes de caminar.

Proves realitzades i diagnòstic

Tot seguit se li va fer un estudi radiològic a on es va veure que una dilatació gàstrica i timpanisme i també se li va fer una ecografia a on es va veure una reacció peritoneal amb dolor a la zona del lòbul dreta del pàncrees i també es va veure líquid lliure a al abdomen.
Tot seguit es va obtenir una mostra del líquid abdominal mitjançant una punció eco-guiada i al analitzar-la es va comprovar que hi havia gran numero de cèl·lules inflamatòries i bactèries el qual feia sospitar de peritonitis per ulcera duodenal.

Tractament i evolució

Es va decidir fer d’urgències una laparotomia exploratòria i durant la cirurgia es va poder confirmar la presencia d’una ulcera perforant a la zona del duodè descendent. Per aquest motiu es va fer una enterectomia (resecció d’una part del budell) de tota la zona de duodè ulcerada.
Una vegada finalitzada la Cirurgia, el KENAI va estar ingressat durant 5 dies per poder administrar-li el corresponent tractament mèdic (fluïdoteràpia, antibiòtics, analgèsics) fins a comprovar per ecografia que la sutura del budell havia cicatritzat correctament.

Conclusions

Tot i que el vòmits no sempre indiquen una patologia greu, és convenint no minimitzar la seva importància i esbrinar el seu origen.
En aquest cas, gràcies a que es va fer un exhaustiu examen clínic i laboratorial del problema que patia el KENAI, es va poder fer una cirurgia d’urgències que li va evitar les greus conseqüències que comporta una peritonitis per fuga del contingut intestinal al abdomen.

Serveis

ONEDA

Servei Mèdic

El Grup HVC està format per un equip humà altament qualificat en les diferents àrees de la medicina veterinària i amb una àmplia experiència.

Adiestramiento

Ensinistrament

Som especialistes en Etologia (comportament animal) i ensinistrament. Som conscients de la importància de la conducta de les nostres mascotes.

Formación

Urgències

Sabem el que la seva mascota significa per a vostè, per aquest motiu posem a la seva disposició un servei presencial i integral d’urgències durant les 24 hores del dia.

Peluqueria

Perruqueria

A les clíniques HVC disposem d’un servei de perruqueria per a la cura i higiene de les nostres mascotes.

Residencia

Formació

La formació de les persones cada vegada és més imprescindible per poder accedir a un lloc de treball, impartim una formació més especialitzada i pràctica.

Alimentación

Alimentació

Una de les primeres coses que hem de fer al tenir una mascota és, informar-nos bé del tipus d’alimentació que necessita.

Necessita més informació?

Si vol fer alguna altra consulta, demanar un pressupost o bé necessita més informació sobre qualsevol dels nostres serveis, posi’s en contacte amb nosaltres i li donarem una resposta el més aviat possible.

Posem al seu abast un servei d’atenció al client ràpid i eficient perquè ens pregunti tot el que necessiti saber.

Newsletter

Subscrigui’s al nostra butlletí informatiu i beneficiï’s de les nostres promocions exclusives per a clients.

Contacte

BV-1031, 554 – 08711 Òdena, Barcelona

Tel. 93 803 12 68 / e-mail. hvc@hvc.cat

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d11933.79125190281!2d1.6202887!3d41.6028271!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0x73bd9a2d7d34bfa1!2sHospital+Veterinari+de+Catalunya!5e0!3m2!1ses!2ses!4v1470227348761" width="100%" height="100%" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>