fbpx

Cas Clínic – Tractament quirúrgic de l’hèrnia perineal

Dades del pacient i descripció del problema

 

Es presenta a la consulta de l’Hospital Veterinari de Catalunya en BRUTUS, un gos mascle no castrat de 10 anys d’edat, per un problema de dificultat per defecar des de feia ja unes setmanes.

Proves realitzades i diagnòstic

 

Al fer-li la exploració de la zona perineal es detecta una inflor al costat del anus pel que se li fa una palpació rectal, una radiografia i una ecografia per determinar quina es la causa d’aquesta inflor. El resultat de les proves confirma que en BRUTUS té una hèrnia perineal esquerra.
Les hèrnies perineals són processos freqüents en mascles no castrats i es produeixen degut a que hi ha un creixement desmesurat de la pròstata i això provoca una dificultat en la defecació. És llavors quan al realitzar esforços de forma continuada per poder defecar es malmet la musculatura de la zona perineal i permet que puguin produir-se estructures abdominals com per exemple el budell, la pròstata, fins i tot en la bufeta.

Tractament i evolució

 

En aquest cas el Dr. Vicenç Junyent Capdevila (responsable del servei de cirurgia de l’Hospital Veterinari de Catalunya d’Òdena), li va realitzar una correcció quirúrgica, aquesta consisteix en reparar l’hèrnia mitjançant tècniques de sutura i més a més, se li va col·locar una malla per reforçar encara més la zona de sutura, i d’aquesta manera evitar que pogués recidivar.
Durant la cirurgia també es va fer una orquiectomia (castració) per tal que la pròstata reduís la mida a curt termini i disminuís així la pressió a la zona.
El mateix dia de fer la cirurgia en BRUTUS va orinar i defecar correctament pel que a les 24 hores se li va donar ja l’alta médica.
Com a tractament postoperatori se li va donar antibiòtics, antiinflamatoris i analgèsics. Paral.lelament se li va donar una dieta molt digestible i rica en fibra per evitar que tingues femtes dures.

Conclusions

En casos d’hèrnies perineals és important intervenir quirúrgicament el més aviat possible ja que del contrari hi ha el perill que a dins d’aquests espais que formen les hèrnies, hi puguin quedar atrapats òrgans abdominals, com per exemple budell, bufeta, i provocar secundàriament greus lesions en aquests òrgans.

Com a mesura preventiva per què no es produeixin les hèrnies perineals, es recomana fer esterilització (orquiectomia) amb l’objectiu de disminuir la mida de la pròstata.

Serveis

ONEDA

Urgències

Sabem el que la seva mascota significa per a vostè, per aquest motiu posem a la seva disposició un servei presencial i integral d’urgències durant les 24 hores del dia.

Adiestramiento

Ensinistrament

Som especialistes en Etologia (comportament animal) i ensinistrament. Som conscients de la importància de la conducta de les nostres mascotes.

Formación

Formació

La formació de les persones cada vegada és més imprescindible per poder accedir a un lloc de treball, impartim una formació més especialitzada i pràctica.

Peluqueria

Perruqueria

A les clíniques HVC disposem d’un servei de perruqueria per a la cura i higiene de les nostres mascotes.

Residencia

Residència

A l’Hospital Veterinari de Catalunya a Òdena disposem d’unes àmplies i còmodes instal·lacions per la seva mascota.

Alimentación

Alimentació

Una de les primeres coses que hem de fer al tenir una mascota és, informar-nos bé del tipus d’alimentació que necessita.

Necessita més informació?

i vol fer alguna altra consulta, demanar un pressupost o bé necessita més informació sobre qualsevol dels nostres serveis, posi’s en contacte amb nosaltres i li donarem una resposta el més aviat possible.

Posem al seu abast un servei d’atenció al client ràpid i eficient perquè ens pregunti tot el que necessiti saber.

Newsletter

Subscrigui’s al nostra butlletí informatiu i beneficiï’s de les nostres promocions exclusives per a clients.

Contacte

BV-1031, 554 – 08711 Òdena, Barcelona

Tel. 93 803 12 68 / e-mail. hvc@hvc.cat

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d11933.79125190281!2d1.6202887!3d41.6028271!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0x73bd9a2d7d34bfa1!2sHospital+Veterinari+de+Catalunya!5e0!3m2!1ses!2ses!4v1470227348761" width="100%" height="100%" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>