fbpx

Cas Clínic – Tractament del glaucoma crònic

Dades del pacient i descripció del problema

Fa més d’1 any en MORITZ, Labrador retriever, de 9 anys d’edat, va perdre la visió del seu ull dret a causa d’un glaucoma crònic (augment de la pressió intraocular). Des de llavors la Dra. Gisela Escalada, responsable del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Veterinari de Catalunya ha estat tractant amb èxit evitant la reaparició del glaucoma i del dolor associat que aquest comporta.

No obstant això, el passat mes de febrer en MORITZ va tornar a l’HVC perquè estava apàtic, no volia menjar, tancava amb freqüència l’ull dret i la còrnia presentava una coloració més blavosa que la normal.

Proves realitzades i diagnòstic

Durant el corresponent examen oftalmològic es va comprovar que l’ull dret estava molt augmentat de grandària (buftàlmic), amb edema de còrnia (coloració blavosa) i amb la pupil·la dilatada (midriasis).

Se li va realitzar una tonometria i es va comprovar que presentava una pressió intraocular molt alta (60mmHg) la qual cosa indicava que el glaucoma havia tornat a empitjorar. Durant l’examen de l’ull es va evidenciar que a més també presentava una luxació posterior del cristal·lí.

Tractament i evolució

A causa que l’ull dret de MORITZ presentava una ceguesa irreversible agreujada ara amb molt dolor i amb canvis estructurals severs, es va decidir realitzar una enucleació (extracció del globus ocular).
Una vegada acabada la cirurgia se’l va mantenir hospitalitzat durant 24 hores per controlar principalment el dolor postoperatori, i a continuació se li va donar l’alta hospitalària.
Des de la primera setmana del postoperatori, els propietaris van notar un canvi molt notable i positiu en la conducta d’en MORITZ, i estaven gratament sorpresos ja que feia temps que no ho veien amb aquest nivell d’activitat. Segons van comentar, en MORITZ torna a ser un gos afectuós, actiu i enèrgic!

Conclusions

 

En casos de glaucoma és molt important actuar d’urgència el més aviat possible ja que, en cas contrari, l’augment de la pressió ocular pot arribar a provocar lesions irreversibles i fins i tot pot arribar a provocar la pèrdua de de la visió.
El tractament triat varia en funció del tipus de glaucoma i del temps transcorregut. En un primer moment sol realitzar-se un tractament de tipus mèdic que el seu principal objectiu és el de mantenir la pressió intraocular per sota de 35mmHg. Si no s’aconsegueix, existeixen diferents tècniques quirúrgiques mitjançant l’ús de laser o de vàlvules de drenatge per intentar reduir la PIO.
En aquells casos en els quals finalment no s’aconsegueix controlar la pressió intraocular, el tractament consisteix a realitzar una enucleació. Mitjançant aquesta cirurgia, si bé no es restableix la visió de l’ull, sí que elimina el principal problema que provoca el glaucoma com és el dolor.

Serveis

ONEDA

Urgències

Sabem el que la seva mascota significa per a vostè, per aquest motiu posem a la seva disposició un servei presencial i integral d’urgències durant les 24 hores del dia.

Adiestramiento

Ensinistrament

Som especialistes en Etologia (comportament animal) i ensinistrament. Som conscients de la importància de la conducta de les nostres mascotes.

Formación

Formació

La formació de les persones cada vegada és més imprescindible per poder accedir a un lloc de treball, impartim una formació més especialitzada i pràctica.

Peluqueria

Perruqueria

A les clíniques HVC disposem d’un servei de perruqueria per a la cura i higiene de les nostres mascotes.

Residencia

Residència

A l’Hospital Veterinari de Catalunya a Òdena disposem d’unes àmplies i còmodes instal·lacions per la seva mascota.

Alimentación

Alimentació

Una de les primeres coses que hem de fer al tenir una mascota és, informar-nos bé del tipus d’alimentació que necessita.

Necessita més informació?

Si vol fer alguna altra consulta, demanar un pressupost o bé necessita més informació sobre qualsevol dels nostres serveis, posi’s en contacte amb nosaltres i li donarem una resposta el més aviat possible.

Posem al seu abast un servei d’atenció al client ràpid i eficient perquè ens pregunti tot el que necessiti saber.

Newsletter

Subscrigui’s al nostra butlletí informatiu i beneficiï’s de les nostres promocions exclusives per a clients.

Contacte

BV-1031, 554 – 08711 Òdena, Barcelona

Tel. 93 803 12 68 / e-mail. hvc@hvc.cat

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d11933.79125190281!2d1.6202887!3d41.6028271!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0x73bd9a2d7d34bfa1!2sHospital+Veterinari+de+Catalunya!5e0!3m2!1ses!2ses!4v1470227348761" width="100%" height="100%" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>