fbpx

Cas Clínic – Tractament de l’artrosi de colze amb cèl·lules mare

Dades del pacient i descripció del problema

El passat 3 de novembre del 2016, el Dr. Josep de la Fuente (responsable del Servei de Traumatologia i Ortopèdia de l’Hospital Veterinari de Catalunya),  va visitar a la NESKA, una gossa de raça labrador retriever de 5 anys d’edat, que des de feia temps patia una greu coixesa de les extremitats anteriors.

 

Proves realitzades i diagnòstic

Després de fer-li les corresponents proves clíniques i radiològiques se li va diagnosticar una artrosi molt avançada als dos colzes,  la qual cosa li provocava molt dolor i dificultat per poder realitzar activitats tan bàsiques i necessàries com són córrer i jugar.

Tractament i evolució

Davant de aquesta situació el Dr. Josep de la Fuente li va plantejar fer un tipus de tractament molt innovador que actualment s’està duent a terme al Hospital Veterinari de Catalunya i que consisteix en inocular cèl·lules mare a dins de aquestes articulacions amb greus problemes d’artrosi. Aquest tipus de tractament amb cèl·lules mare és molt innovador tant en medicina Veterinària com en medicina Humana. Consisteix en fer cultius cel·lulars de mostres de teixit obtingudes del propi pacient, i desprès inocular-les a les articulacions afectades del pacient.

Finalment els propietaris van accedir a fer aquest tipus de tractament, a posteriori i en primer lloc, es va intervindré a la NESKA per prendre una mostra de teixit gras i a continuació aquesta mostra de teixit es va enviar a una empresa especialitzada en fer cultius cel·lulars. El procés del cultiu cel·lular dura unes 3 setmanes i a continuació, una vegada la empresa especialitzada ens van enviar el cultiu ja fet, vam procedir a fer la inoculació als dos colzes afectats. Durant les primeres 4 setmanes la milloria no va ser gaire significativa però a partir de les 5-6 setmanes la gossa va començar a manifestar una milloria espectacular.

Conclusions

En una de les visites de revisió, la propietària ens va comentar que abans de fer el tractament amb cèl·lules mare a la NESKA sempre li costava córrer i jugar, però que ara havia començat a voler jugar i tirar de la corretja com quan era mes jove.

Segons els propietaris, haver fet aquest tipus de tractament amb la NESKA ha sigut un gran encert i es van alegrar de que en el Hospital Veterinari de Catalunya es fessin tractaments tan innovadors amb la finalitat de millorar els problemes que pateixen i per tant enriquir la qualitat de vida de les seves mascotes.

Serveis

ONEDA

Urgències

Sabem el que la seva mascota significa per a vostè, per aquest motiu posem a la seva disposició un servei presencial i integral d’urgències durant les 24 hores del dia.

Adiestramiento

Ensinistrament

Som especialistes en Etologia (comportament animal) i ensinistrament. Som conscients de la importància de la conducta de les nostres mascotes.

Formación

Formació

La formació de les persones cada vegada és més imprescindible per poder accedir a un lloc de treball, impartim una formació més especialitzada i pràctica.

Peluqueria

Perruqueria

A les clíniques HVC disposem d’un servei de perruqueria per a la cura i higiene de les nostres mascotes.

Residencia

Residència

A l’Hospital Veterinari de Catalunya a Òdena disposem d’unes àmplies i còmodes instal·lacions per la seva mascota.

Alimentación

Alimentació

Una de les primeres coses que hem de fer al tenir una mascota és, informar-nos bé del tipus d’alimentació que necessita.

Necessita més informació?

Si vol fer alguna altra consulta, demanar un pressupost o bé necessita més informació sobre qualsevol dels nostres serveis, posi’s en contacte amb nosaltres i li donarem una resposta el més aviat possible.

Posem al seu abast un servei d’atenció al client ràpid i eficient perquè ens pregunti tot el que necessiti saber.

Newsletter

Subscrigui’s al nostra butlletí informatiu i beneficiï’s de les nostres promocions exclusives per a clients.

Contacte

BV-1031, 554 – 08711 Òdena, Barcelona

Tel. 93 803 12 68 / e-mail. hvc@hvc.cat

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d11933.79125190281!2d1.6202887!3d41.6028271!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0x73bd9a2d7d34bfa1!2sHospital+Veterinari+de+Catalunya!5e0!3m2!1ses!2ses!4v1470227348761" width="100%" height="100%" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>