fbpx

Cas Clínic – Tractament d’un cas de micció i de defecació a dins del domicili familiar

Dades del pacient i descripció del problema

El Dr. Joan Rubiralta, veterinari responsable del Servei d’Etologia del Hospital Veterinari de Catalunya, va visitar al BOSCO, Rottweiller, mascle, de 4m d’edat, per un problema de que orinava i defecava a la terrassa de casa seva en lloc de fer-ho al carrer durant els passejos diaris.

Proves realitzades i diagnòstic

Durant l’anamnesi, el propietari va comentar que el BOSCO estava pràcticament tot el dia en la terrassa de casa seva tot i que sortia a passejar al carrer varies vegades al dia. El desig del propietari era que fes les seves necessitats al carrer durant els passejos diaris però el BOSCO nomes ho feia a la terrassa de casa seva, amb els conseqüents problemes de olor i brutícia.

En aquest cas, se li va fer un diagnòstic de micció i defecació inadequada, problema molt freqüent en aquestes edats.

 

Tractament i evolució

Amb el objectiu de aconseguir que el BOSCO canvies els seus hàbits actuals, que tan de problemes li estaven causant al seus propietaris, se li van donar les següents pautes:

 

• Fer passejos per el carrer un mínim de 4-5 vegades al dia

• Fer que orines i defeques a la poca estona que estava al carrer

• En el cas de que passats 5-10 min no fes les seves necessitats castigar-lo de forma que s’acabés el passeig i que es tornes de seguit a casa

• Per contra, si en els primers minuts del passeig si que fes les seves necessitats, se li hauria de premiar acariciant-lo i dient-li que “ho has fet molt bé” i allargant-li el temps del passeig

• Que pugui passar mes estones a dins del pis

• Fer coincidir els passejos amb els moments posteriors a la ingesta del pinso, uns 20-30 minuts desprès

• I sobre tot, no castigar-lo amb crits o amb gestos quan fagi les seves necessitats a la terrassa

 

Al cap de uns mesos el BOSCO ja era capaç de fer les seves necessitats al carrer, aconseguint de aquesta forma eliminar els problemes dels mals olors i de la brutícia a la terrassa de casa seva.

Conclusions

Mitjançant la reeducació de un cadell es pot aconseguir eliminar els problemes que poden comportar algunes conductes anòmales com per exemple la micció i la defecació fora del lloc correcte.

La  tasca de l’Etòleg no només consisteix en ensenyar al cadell el que ha de fer i el que no,  sinó que també és important en el ensenyament dels seus propietaris en la correcta educació de la seva mascota.

Serveis

ONEDA

Urgències

Sabem el que la seva mascota significa per a vostè, per aquest motiu posem a la seva disposició un servei presencial i integral d’urgències durant les 24 hores del dia.

Adiestramiento

Ensinistrament

Som especialistes en Etologia (comportament animal) i ensinistrament. Som conscients de la importància de la conducta de les nostres mascotes.

Formación

Formació

La formació de les persones cada vegada és més imprescindible per poder accedir a un lloc de treball, impartim una formació més especialitzada i pràctica.

Peluqueria

Perruqueria

A les clíniques HVC disposem d’un servei de perruqueria per a la cura i higiene de les nostres mascotes.

Residencia

Residència

A l’Hospital Veterinari de Catalunya a Òdena disposem d’unes àmplies i còmodes instal·lacions per la seva mascota.

Alimentación

Alimentació

Una de les primeres coses que hem de fer al tenir una mascota és, informar-nos bé del tipus d’alimentació que necessita.

Necessita més informació?

Si vol fer alguna altra consulta, demanar un pressupost o bé necessita més informació sobre qualsevol dels nostres serveis, posi’s en contacte amb nosaltres i li donarem una resposta el més aviat possible.

Posem al seu abast un servei d’atenció al client ràpid i eficient perquè ens pregunti tot el que necessiti saber.

Newsletter

Subscrigui’s al nostra butlletí informatiu i beneficiï’s de les nostres promocions exclusives per a clients.

Contacte

BV-1031, 554 – 08711 Òdena, Barcelona

Tel. 93 803 12 68 / e-mail. hvc@hvc.cat

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d11933.79125190281!2d1.6202887!3d41.6028271!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0x73bd9a2d7d34bfa1!2sHospital+Veterinari+de+Catalunya!5e0!3m2!1ses!2ses!4v1470227348761" width="100%" height="100%" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>