fbpx

Cas Clínic – Queratitis eosinofílica

Dades del pacient i descripció del problema

Es presenta a la consulta de l’Hospital Veterinari de Catalunya, en DUDE, un gat europeu de 6 anys d’edat amb dolor i problemes de visió a l’ull esquerre.
Durant l’exploració s’observa que presenta una lesió en placa a la còrnia de l’ull esquerre (Figura 1) per la qual cosa es remet a la Dra. Mª Jesús López, responsable del Servei d’Oftalmologia de l’HVC Sarrià i HVC Roc Verd.

Proves realitzades i diagnòstic

Se sotmet al DUDE a un examen oftàlmic complet (Figura 2) observant la presència de blefarospasme, epífora, conjuntivitis i midriasi (Figura 3), així com una lesió corneal en forma de placa color blanc-rosat en els quadrants oculars superiors.

En realitzar el test de fluoresceïna es va obtenir un resultat positiu, i al realitzar l’examen de reflex fotomotor directe es va obtenir un resultat negatiu mentre que a l’indirecte va donar lent.
A la citologia es van observar abundants eosinòfils i neutròfils, amb presència de bacteris intracel·lulars de tipus mixt (Figura 4).
En l’analítica sanguínia es va obtenir un hemograma amb eosinofília, Test FIV / FELV negatiu, PCR de Calicivirus positiva i PCR de Herpesvirus negativa.
Un cop analitzades totes aquestes proves es va arribar al diagnòstic de queratitis eosinofílica ulcerativa associada a calicivirus, sent aquesta una patologia de tipus crònic progressiva no curativa.

Tractament i evolució

En aquest cas va caldre l’úlcera corneal, el calicivirus, la infecció bacteriana secundària, la queratitis eosinofílica i el dolor.
Per això se li va administrar una teràpia combinada a força d’antimicrobians locals i sistèmics, antivirals locals., Hidratants corneals i analgèsics.
A més, per al maneig de la queratitis eosinofílica es va utilitzar ciclosporina i interferó omega tant de forma local com sistèmica.
L’evolució de DUDE va ser molt bona ja que va desaparèixer la placa corneal el dolor quedant únicament una anisocoria (Figura 5).

Conclusions

La queratitis eosinofílica és una malaltia crònica que requereix tractament prolongat de per vida. És fonamental aconseguir evitar les greus lesions que pot provocar, com ara la pèrdua completa de la visió a causa de l’opacitat de la còrnia, mitjançant revisions periòdiques al veterinari.
Gràcies aquests controls periòdics dels animals afectats, poden aconseguir portar una vida totalment normal amb una excel·lent qualitat de vida.

Serveis

Residencia

Servei Mèdic

El Grup HVC està format per un equip humà altament qualificat en les diferents àrees de la medicina veterinària i amb una àmplia experiència.

Adiestramiento

Ensinistrament

Som especialistes en Etologia (comportament animal) i ensinistrament. Som conscients de la importància de la conducta de les nostres mascotes.

ONEDA

Urgències

Sabem el que la seva mascota significa per a vostè, per aquest motiu posem a la seva disposició un servei presencial i integral d’urgències durant les 24 hores del dia.

Peluqueria

Perruqueria

A les clíniques HVC disposem d’un servei de perruqueria per a la cura i higiene de les nostres mascotes.

Formación

Formació

La formació de les persones cada vegada és més imprescindible per poder accedir a un lloc de treball, impartim una formació més especialitzada i pràctica.

Alimentación

Alimentació

Una de les primeres coses que hem de fer al tenir una mascota és, informar-nos bé del tipus d’alimentació que necessita.

Necessita més informació?

Si vol fer alguna altra consulta, demanar un pressupost o bé necessita més informació sobre qualsevol dels nostres serveis, posi’s en contacte amb nosaltres i li donarem una resposta el més aviat possible.

Posem al seu abast un servei d’atenció al client ràpid i eficient perquè ens pregunti tot el que necessiti saber.

Newsletter

Subscrigui’s al nostra butlletí informatiu i beneficiï’s de les nostres promocions exclusives per a clients.

Contacte

BV-1031, 554 – 08711 Òdena, Barcelona

Tel. 93 803 12 68 / e-mail. hvc@hvc.cat

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d11933.79125190281!2d1.6202887!3d41.6028271!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0x73bd9a2d7d34bfa1!2sHospital+Veterinari+de+Catalunya!5e0!3m2!1ses!2ses!4v1470227348761" width="100%" height="100%" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>