fbpx

Piometra i quist ovàric

Piometra i quist ovàric

 

  • Dades del pacient i descripció del problema

La Keti es una gossa creuat de Yorkshire Terrier que el passat 6 de Novembre va fer 15 anys. Fa uns mesos va venir a la consulta de Piera perquè  feia un dia que no volia menjar i tenia diarrea. A més a més  també feia una temporada que tenia molta més set del normal. 

A l’exploració la Keti presentaba febre (39.8ºC), estava deshidratada, mostrava dolor a la palpació abdominal i a més a més tenia secració vulvar. 

Els resultats de l’exploració i l’historial que tenia la mascota de quists ovàrics i d’hiperplàsia quística de la matriu de feia 2 anys ens va fer sospitar ràpidament que la Keti podía tenir una Piòmetra (acumulació de pus dins l’úter) i per això va anar a l’Hospital per fer-se una ecografía. 

  • Proves realitzades 

Mitjançant l’ecografia es va confirmar la sospita de piòmetra i també es va veure que els quists ovàrics havien crescut molt. 

  • Tractament i evolució

La Keti es va quedar ingressada per tal d’estabilitzar-la, rehidratar-la i poder-la operar el més aviat possible ja que una piòmetra es una urgència en la majoria dels casos.

Al cap de d’un dia va entrar a quiròfan on es van extreure la matriu i els ovaris. 

Uns dies després va poder anar a casa seva i celebrar el seu 15è aniversari. Avui la Keti està perfectament i ens diuen que està millor i tot que abans de l’operació. 

piometra i quist ovàric

 

Piometra

 

Piometra

  • Conclusions            

La piòmetra es una malaltia recurrent en gosses no esterilizades que pot aparèixer a qualsevol edat, una esterilització quan les gosses son joves ens previndrà d’aquesta patologia. 

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Cas Piometra i quist ovàric”, també et podria interessar: Cas Eli de Gats Igualada.

Per a qualsevol altra consulta, pot escriure’ns al nostre correu, a través del nostre formulari de contacte o bé pot trucar-nos als nostres telèfons de contacte i estarem encantats d’ajudar-lo.

Disposem d’assegurances mèdiques que podràs trobar al nostre web, perquè el teu pelut estigui totalment coberta per al seu benestar i per la seva tranquil·litat:

https://hvc.cat/ca/assegurances-hvc/