fbpx

Cas Clínic – Infestació per Trombicula

Dades del pacient i descripció del problema

Els propietaris de la CANELA, una gossa Cocker Spaniel de 5 anys d’edat, la van portar a l’Hospital Veterinari de Catalunya ja que des de feia un parell de dies que s’estava rascant molt degut a que tenia picors per tot el cos, sobre tot als espais interdigitals, zones ventrals, aixelles i angonals.
Com a conseqüència d’aquest rascat tan intens s’estava provocant una series de lesions cutànies amb zones d’alopècies i de crostes, i a més, els propietaris comentaven que havien observat que se li estava produint una espècie de caspa vermellosa que li queia quan l’animal es rascava.
Al preguntar quin era l’habitat a on vivia, els propietaris van dir que estava a una casa amb jardí i que sovint acostumava a sortir a passejar pel camp.

Proves realitzades i diagnòstic

Desprès de fer el corresponent examen clínic, es va arribar a un diagnòstic de malaltia papulocostrosa d’aparició aguda, pel qual es van prendre mostres de pell i de pèl mitjançant un raspat cutani i es va enviar a la Dra. Ester Ventura, responsable del Servei de Laboratori i Anàlisi Clínic de l’Hospital Veterinari de Catalunya amb la finalitat de determinar l’origen d’aquest procés pruriginós.
Aquestes mostres es van processar mitjançant una tinció del tipus Diff Quick i posteriorment es va fer l’observació amb el microscopi.

Com a resultat d’aquest estudi es van observar larves d’un àcar (paràsit) cutani anomenat Trombícula autumnalis, també conegut amb el nom d’Àcar de tardo (ja que apareix a la tardor) o Àcar vermell (ja que té un color vermell ataronjat).

Tractament i evolució

Es va instaurar un tractament antiparasitari amb Fipronil (FRONTLINE) amb l’objectiu de matar els àcars, un tractament amb antibiòtic (Amoxiciclina + Ac clavulànic) per tractar la dermatitis secundària que provoquen aquests àcars, i finalment Cortisona per disminuir el prurit.
L’evolució va ser molt positiva ja que en pocs dies tots els signes de la malaltia (picor, ferides cutànies, coloració de la pell) van desaparèixer de forma complerta.
Donat que hi ha un alt risc de re infestacions se li va pautar un tractament prolongat durant uns 3 mesos.

Conclusions

Degut a les greus lesions que poden provocar les infestacions cutànies per ectoparàsits, com es el cas de la Trombicula, és molt important fer tractaments periòdics amb pipetes de forma preventiva.
D’aquesta forma tan senzilla es pot arribar a prevenir quasi al 100% aquests tipus de infestacions i les greus lesions que poden arribar a provocar.

Serveis

Residencia

Servei Mèdic

El Grup HVC està format per un equip humà altament qualificat en les diferents àrees de la medicina veterinària i amb una àmplia experiència.

Adiestramiento

Ensinistrament

Som especialistes en Etologia (comportament animal) i ensinistrament. Som conscients de la importància de la conducta de les nostres mascotes.

ONEDA

Urgències

Sabem el que la seva mascota significa per a vostè, per aquest motiu posem a la seva disposició un servei presencial i integral d’urgències durant les 24 hores del dia.

Peluqueria

Perruqueria

A les clíniques HVC disposem d’un servei de perruqueria per a la cura i higiene de les nostres mascotes.

Formación

Formació

La formació de les persones cada vegada és més imprescindible per poder accedir a un lloc de treball, impartim una formació més especialitzada i pràctica.

Alimentación

Alimentació

Una de les primeres coses que hem de fer al tenir una mascota és, informar-nos bé del tipus d’alimentació que necessita.

Necessita més informació?

Si vol fer alguna altra consulta, demanar un pressupost o bé necessita més informació sobre qualsevol dels nostres serveis, posi’s en contacte amb nosaltres i li donarem una resposta el més aviat possible.

Posem al seu abast un servei d’atenció al client ràpid i eficient perquè ens pregunti tot el que necessiti saber.

Newsletter

Subscrigui’s al nostra butlletí informatiu i beneficiï’s de les nostres promocions exclusives per a clients.

Contacte

BV-1031, 554 – 08711 Òdena, Barcelona

Tel. 93 803 12 68 / e-mail. hvc@hvc.cat

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d11933.79125190281!2d1.6202887!3d41.6028271!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0x73bd9a2d7d34bfa1!2sHospital+Veterinari+de+Catalunya!5e0!3m2!1ses!2ses!4v1470227348761" width="100%" height="100%" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>