fbpx

Cas Clínic – Hipomotilitat gastrointestinal

Dades del pacient i descripció del problema

El passat mes de març les Dres. Teresa España i Montse Almazán, membres del Servei d’animals Exòtics de l’Hospital Veterinari de Catalunya, van visitar al DUC, un conill de 4 anys d’edat, que des de feia 15 dies pràcticament no menjava i estava una mica apàtic. Segons el propietari, en ocasions la panxa li feia “sorolls”.

Proves realitzades i diagnòstic

Durant l’exploració del DUC se li van detectar borborismes intestinals, eixís com una estructura compatible amb una obstrucció intestinal.
Se li van realitzar analítiques sanguínies, radiografies i ecografies d’abdomen i es va arribar a la conclusió de que es tractava de un problema d’hipomotilitat (èstasis) gastrointestinal.
Pel que fa a les causes més habituals d’aquest tipus de problemes estan descrits els desordres nutricionals per falta de fibra, però també esta descrit l’estrès i el dolor.

Tractament i evolució

Tot seguit es va procedir a ingressar al DUC per subministrar-li via parenteral fluïdoteràpia i medicació a base de protectors gàstrics, procinètics, antibiòtics i analgèsics.

Durant els dies que va estar ingressat es va anar valorant l’evolució ja que en algunes ocasions es necessari intervindré quirúrgicament per poder solucionar el problema.
Per sort, als 2 dies es va aconseguir restaurar la motilitat gastrointestinal pel que no va ser necessari haver d’intervenir quirúrgicament.
Als 4 dies, el DUC ja menjava i defecava correctament pel que se li va donar l´alta hospitalària.

Conclusions

Els problemes de hipomotilitat gastrointestinal en els conills es una patologia relativament freqüent que en alguna ocasió pot arribar a ser molt greu si no es tracta durant els primers dies de la malaltia.
Per aquest motiu, en casos de detectar alguns dels símptomes de aquesta malaltia, es aconsellable anar al Veterinari per poder determinar de forma precoç si efectivament es tracta o no de un cas de hipomotilitat gastrointestinal

Serveis

Residencia

Servei Mèdic

El Grup HVC està format per un equip humà altament qualificat en les diferents àrees de la medicina veterinària i amb una àmplia experiència.

Adiestramiento

Ensinistrament

Som especialistes en Etologia (comportament animal) i ensinistrament. Som conscients de la importància de la conducta de les nostres mascotes.

ONEDA

Urgències

Sabem el que la seva mascota significa per a vostè, per aquest motiu posem a la seva disposició un servei presencial i integral d’urgències durant les 24 hores del dia.

Peluqueria

Perruqueria

A les clíniques HVC disposem d’un servei de perruqueria per a la cura i higiene de les nostres mascotes.

Formación

Formació

La formació de les persones cada vegada és més imprescindible per poder accedir a un lloc de treball, impartim una formació més especialitzada i pràctica.

Alimentación

Alimentació

Una de les primeres coses que hem de fer al tenir una mascota és, informar-nos bé del tipus d’alimentació que necessita.

Necessita més informació?

Si vol fer alguna altra consulta, demanar un pressupost o bé necessita més informació sobre qualsevol dels nostres serveis, posi’s en contacte amb nosaltres i li donarem una resposta el més aviat possible.

Posem al seu abast un servei d’atenció al client ràpid i eficient perquè ens pregunti tot el que necessiti saber.

Newsletter

Subscrigui’s al nostra butlletí informatiu i beneficiï’s de les nostres promocions exclusives per a clients.

Contacte

BV-1031, 554 – 08711 Òdena, Barcelona

Tel. 93 803 12 68 / e-mail. hvc@hvc.cat

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d11933.79125190281!2d1.6202887!3d41.6028271!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0x73bd9a2d7d34bfa1!2sHospital+Veterinari+de+Catalunya!5e0!3m2!1ses!2ses!4v1470227348761" width="100%" height="100%" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>