fbpx

Cas Clínic – Hèrnia discal

Dades del pacient i descripció del problema

Es presenta a la Consulta d’Urgències de l’Hospital Veterinari de Catalunya en BALU, un gos mascle, Teckel, de 7 anys d’edat, per un problema de paràlisi aguda de les extremitats posteriors.
Desprès de fer-li un primer reconeixement es remet el cas al Dr. Marc Pérez, responsable del Servei de Neurologia de l’HVC, per determinar quin era l’origen del problema que presentava en BALU.

Proves realitzades i diagnòstic

Durant l’exploració neurològica es va detectar una impossibilitat per poder moure les extremitats posteriors (paraplegia), absència de reflexes i també una falta total de sensibilitat dolorosa en aquestes extremitats posteriors.
Degut al quadre clínic la principal sospita era que es podia tractar d’una hèrnia discal. Ràpidament se li va realitzar el protocol diagnòstic establert per aquests casos que consisteix en fer una mielografia (figures 1 i 2) i un TAC de contrast (figura 3).

Aquestes proves van concloure que en BALU presentava una compressió discal de la medul·la espinal a nivell toraco-lumbar.

Tractament i evolució

Tot seguit se’l va entrar a quiròfan i se li va realitzar una hemilaminectomia esquerra de dos vertebres amb l’objectiu de per poder-li retirar el material discal que li estava comprimint la medul·la espinal (figura 4).
Desprès de la cirurgia se’l va mantindré hospitalitzat durant 2 setmanes durant les quals se li va fer el corresponent tractament de rehabilitació establert per aquests tipus de lesions. Als 15 dies de postoperatori en BALU ja va poder començar a caminar i al 6 mesos, amb ajuda de l’acupuntura, ja havia recuperat gairebé el 100% de la mobilitat de les extremitats posteriors (figura 5).

Conclusions

Les hèrnies discals són una malaltia que poden afectar a qualsevol raça de gossos tot i que les més predisposades sén les condrodistròfiques com ara el Teckel o el Bulldog Francès. Quan aquesta malaltia provoca una incapacitat total per poder caminar (parèsia no ambulatòria o be paràlisi) s’ha de tractar de manera URGENT per tal d’aconseguir el major percentatge de recuperació possible.
El tractament mèdic d’aquests pacients no acostuma a donar bons resultats pel que el tractament més indicat és el quirúrgic mitjançant la retirada URGENT del material discal que li esta comprimint la medul·la espinal.

Serveis

Residencia

Servei Mèdic

El Grup HVC està format per un equip humà altament qualificat en les diferents àrees de la medicina veterinària i amb una àmplia experiència.

Adiestramiento

Ensinistrament

Som especialistes en Etologia (comportament animal) i ensinistrament. Som conscients de la importància de la conducta de les nostres mascotes.

ONEDA

Urgències

Sabem el que la seva mascota significa per a vostè, per aquest motiu posem a la seva disposició un servei presencial i integral d’urgències durant les 24 hores del dia.

Peluqueria

Perruqueria

A les clíniques HVC disposem d’un servei de perruqueria per a la cura i higiene de les nostres mascotes.

Formación

Formació

La formació de les persones cada vegada és més imprescindible per poder accedir a un lloc de treball, impartim una formació més especialitzada i pràctica.

Alimentación

Alimentació

Una de les primeres coses que hem de fer al tenir una mascota és, informar-nos bé del tipus d’alimentació que necessita.

Necessita més informació?

Si vol fer alguna altra consulta, demanar un pressupost o bé necessita més informació sobre qualsevol dels nostres serveis, posi’s en contacte amb nosaltres i li donarem una resposta el més aviat possible.

Posem al seu abast un servei d’atenció al client ràpid i eficient perquè ens pregunti tot el que necessiti saber.

Newsletter

Subscrigui’s al nostra butlletí informatiu i beneficiï’s de les nostres promocions exclusives per a clients.

Contacte

BV-1031, 554 – 08711 Òdena, Barcelona

Tel. 93 803 12 68 / e-mail. hvc@hvc.cat

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d11933.79125190281!2d1.6202887!3d41.6028271!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0x73bd9a2d7d34bfa1!2sHospital+Veterinari+de+Catalunya!5e0!3m2!1ses!2ses!4v1470227348761" width="100%" height="100%" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>