fbpx

Cas Clínic – Dermatopatia secundària a un Cushing

Dades del pacient i descripció del problema

El passat 18 de setembre la Dra. Carla Roch, responsable del Servei de Dermatologia de l’Hospital Veterinari de Catalunya, va visitar a la LOLA, una gossa de raça Bulldog Francès, de 6 anys d’edat, que des de feia gairebé 2 mesos patia un greu problema cutani generalitzat que anava evolucionant amb rapidesa, així com també greus molèsties a nivell de les orelles.

 

Proves realitzades i diagnòstic

Després de fer-li les corresponents proves citològiques, analítiques i histopatològiques, se li va diagnosticar una calcinosi cutis, dermatopatia secundària a una malaltia endocrina anomenada Cushing o Hiperadrenocorticisme, juntament amb una dermatitis al·lèrgica (en aquest cas atòpia o al·lèrgia ambiental) amb infeccions secundàries bacterianes i fúngiques. Es va descartar també Leishmaniosi mitjançant proves serològiques.
La calcinosi cutis és una lesió cutània en forma de placa inflamatòria, crostosa, que es caracteritza pel dipòsit d’alts nivells de calci deguts a la malaltia endocrina. Aquest fet provoca una aparença i tacte gruixut i endurit de la pell del pacient.

Tractament i evolució

Degut a la gravetat de les lesions, es va recomanar ingressar a la LOLA per poder estabilitzar-la i realitzar una teràpia antibiòtica endovenosa i a més, també banys terapèutics.
Una vegada estabilitzada va iniciar-se el tractament de la malaltia endocrina amb medicació via oral i va compaginar-se amb el tractament de la dermatitis al·lèrgica per controlar les infeccions cutànies en tronc i oïdes.
Gràcies al tractament instaurat es va començar a controlar el problema al·lèrgic com el problema endocrí. En el que respecta al problema endocrí, es van haver de fer diversos controls mitjançant proves analítiques especifiques per valorar els nivells de cortisol en sang (per veure si cal modificar o no les dosis de la medicació establerta) i també controls analítics rutinaris per controlar els efectes secundaris de la medicació en fetge i ronyó.

Conclusions

Aquests controls s’han dut a terme fins l’actualitat, etapa en què la LOLA ja té 9 anys d’edat i es troba en un estat de salut correcte, sense alteracions en el cortisol basal i amb una dermatitis al·lèrgica o atòpia controlada.
Tot i així, les greus afectacions cutànies inicials no han deixat que la totalitat de la seva pell hagi pogut regenerar-se i encara s’observen petites seqüeles que molt probablement l’acompanyaran sempre.

Serveis

ONEDA

Urgències

Sabem el que la seva mascota significa per a vostè, per aquest motiu posem a la seva disposició un servei presencial i integral d’urgències durant les 24 hores del dia.

Adiestramiento

Ensinistrament

Som especialistes en Etologia (comportament animal) i ensinistrament. Som conscients de la importància de la conducta de les nostres mascotes.

Formación

Formació

La formació de les persones cada vegada és més imprescindible per poder accedir a un lloc de treball, impartim una formació més especialitzada i pràctica.

Peluqueria

Perruqueria

A les clíniques HVC disposem d’un servei de perruqueria per a la cura i higiene de les nostres mascotes.

Residencia

Residencia

En el Hospital Veterinari de Catalunya en Òdena disponemos de unas amplias y cómodas instalaciones para su mascota.

Alimentación

Alimentació

Una de les primeres coses que hem de fer al tenir una mascota és, informar-nos bé del tipus d’alimentació que necessita.

Necessita més informació?

Si vol fer alguna altra consulta, demanar un pressupost o bé necessita més informació sobre qualsevol dels nostres serveis, posi’s en contacte amb nosaltres i li donarem una resposta el més aviat possible.

Posem al seu abast un servei d’atenció al client ràpid i eficient perquè ens pregunti tot el que necessiti saber.

Newsletter

Subscrigui’s al nostra butlletí informatiu i beneficiï’s de les nostres promocions exclusives per a clients.

Contacte

BV-1031, 554 – 08711 Òdena, Barcelona

Tel. 93 803 12 68 / e-mail. hvc@hvc.cat

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d11933.79125190281!2d1.6202887!3d41.6028271!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0x73bd9a2d7d34bfa1!2sHospital+Veterinari+de+Catalunya!5e0!3m2!1ses!2ses!4v1470227348761" width="100%" height="100%" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>