fbpx

Cas Clínic – Epilèpsia

Història

Es presenta a la consulta el Cacho, un preciós Husky siberià de 3 anys d’edat. Fa una hora li ha donat un atac i s’ha posat rígid, li ha sortit escuma per la boca, s’ha defecat i orinat damunt i ha tingut pedalejos.

El Cacho a la consulta es presenta desorientat i no acaba de reconèixer molt bé als propietaris.
A l’exploració general no es troba cap anomalia a més està correctament vacunat i desparasitat. A

l’exploració neurològica, presenta diversos dèficits neurològics perifèrics, amb disminució de la propiciació i centrals, com a disminució del reflex d’amenaça i palpebral.

Diagnòstic

És important en aquest cas encara que sigui la primera convulsió de la seva vida, iniciar el diagnòstic per si es troba la causa i començar el tractament al més aviat possible. Comencem realitzant una analítica sanguínia completa per descartar la majoria de les causes metabòliques, en aquest cas no s’observa cap anormalitat.

Ara com ara, no es comença amb tractament antiepilèptic, però si es recepta Stesolid ®, perquè el propietari tingui a casa, per si li torna a ocórrer alguna convulsió poder posar-li la butllofa intrarrectal per parar la convulsió, i se cita l’endemà per continuar amb el diagnòstic fent proves.

Això és així en aquest cas concretament en animals en els quals la convulsió està associada a un traumatisme, o bé són convulsions en cluster (2 o més convulsions seguides en el mateix dia), poden necessitar iniciar el tractament immediatament, requerint-se en aquests casos l’hospitalització amb medicació intravenosa per estabilitzar a l’animal.

 

Procediment

Es continua amb un urianàlisis, radiografia de tòrax i ecografia d’abdomen, buscant alguna massa, l’estat del cor ila resta d’òrgans interns com les adrenals, fetge o ronyons, que en aquest cas novament s’obté és tot correcte.
En aquest cas cal passar a proves més específiques, com a àcids biliars per comprovar funcionament exacte del fetge i hormones tiroïdals, que també surten bé en els resultats del Cacho.
Finalment realitzem una ressonància magnètica del crani, on novament no s’observa cap alteració per la qual cosa es conclou que es tracta d’una epilèpsia idiopàtica, és a dir, genètica, que en ser ara com ara molt aïllades les convulsions unes de les altres, no s’inicia tractament diari. Encara que és provable que amb el temps augmentin la freqüència, i es requereixi tractament via oral diari per a tota la vida amb anticonvulsivants, i controls hepàtics, ja que aquests es metabolitzen pel fetge.

Servicios

ONEDA

Urgencias

Sabemos lo que su mascota significa para usted, por este motivo ponemos a su disposición un servicio presencial e integral de urgencias durante las 24 horas del día.

Adiestramiento

Adiestramiento

Somos especialistas en Etología (comportamiento animal) y adiestramiento. Somos conscientes de la importancia de la conducta de nuestras mascotas.

Formación

Formación

La formación de las personas cada vez es más imprescindible para poder acceder a un puesto de trabajo, impartimos una formación más especializada y práctica.

Peluqueria

Peluquería

En las clínicas HVC disponemos de un servicio de peluquería para el cuidado e higiene de nuestras mascotas.

Residencia

Residencia

En el Hospital Veterinari de Catalunya en Òdena disponemos de unas amplias y cómodas instalaciones por su mascota.

Alimentación

Alimentación

Una de las primeras cosas que tenemos que hacer al tener una mascota es informarnos bien del tipo de alimentación que necesita.

Necessita més informació?

Si desitja realitzar alguna altra consulta, demanar un pressupost o necessita més informació sobre qualsevol dels nostres serveis, posi’s en contacte amb nosaltres i li donarem una resposta el més aviat possible.

Posem al seu abast un servei d’atenció al client ràpid i eficient perquè ens pregunti tot el que necessiti saber.

Newsletter

Suscríbase a nuestra Newsletter y benefíciese de nuestras promociones exclusivas para clientes.

Contacto

Odena