fbpx

Cas Clínic – Cos Estrany

Història

És una situació cada vegada més freqüent. Es dóna amb major prevalença en cadells i algunes races com a llauradors.

Pot començar amb apatia, vòmits, diarrea o per contra amb intents improductius de defecar segons la gravetat i la grandària de l’objecte en qüestió. Es pot confondre a l’inici amb una gastroenteritis comuna, no tots els materials s’aprecien en una radiografia, la qual cosa dificulta en ocasions el seu diagnòstic.

Acudeix al nostre servei d’urgències una gosseta chihuahua de 4 anys d’edat amb la boca oberta, exteriorització de la llengua, es manté quieta quan de normal és molt nerviosa i de vegades es queixa en agafar-la. No hi ha història d’ingesta de res fora del normal, només la seva dieta habitual.

Diagnòstic i Procediment

A l’exploració crida l’atenció la presència de nàusees i dolor abdominal, la resta de l’examen roman dins de la normalitat.
Es recomana realitzar una radiografia abdominal per valorar internament el digestiu gastritis i descartar així la presència de gastritis, enteritis o cos estrany.
La radiografia mostra una imatge radiodensa en estómac, compatible amb la ingesta d’un arracada.

Aquesta mateixa nit es van realitzar les proves preoperatories i estabilització prèvia a la cirurgia. Es va realitzar una gastrotomía d’urgència, aquesta consisteix a realitzar una incisió en l’estómac per extreure l’objecte ingerit.
Va romandre ingressada on va tenir una ràpida recuperació, va començar a menjar i a estar més animada, amb una ràpida cicatrització de la ferida quirúrgica.

Comentaris

En altres casos l’objecte avança fins a intestí on pot complicar el quadre, la cirurgia i la recuperació postoperatòria, arribant a ser necessari extreure part de l’intestí afectat.

Hem d’evitar tenir objectes a l’abast de la nostra mascota que puguin ser ingerits o trencats, vigilar durant el passeig que no coma gens del carrer i si és necessari fins i tot treure’ls a passejar amb morrió.

És important davant qualsevol signe clínic anar al veterinari de confiança per realitzar un diagnòstic i tractament els més ràpid possibles.

Servicios

ONEDA

Urgencias

Sabemos lo que su mascota significa para usted, por este motivo ponemos a su disposición un servicio presencial e integral de urgencias durante las 24 horas del día.

Adiestramiento

Adiestramiento

Somos especialistas en Etología (comportamiento animal) y adiestramiento. Somos conscientes de la importancia de la conducta de nuestras mascotas.

Formación

Formación

La formación de las personas cada vez es más imprescindible para poder acceder a un puesto de trabajo, impartimos una formación más especializada y práctica.

Peluqueria

Peluquería

En las clínicas HVC disponemos de un servicio de peluquería para el cuidado e higiene de nuestras mascotas.

Residencia

Residencia

En el Hospital Veterinari de Catalunya en Òdena disponemos de unas amplias y cómodas instalaciones por su mascota.

Alimentación

Alimentación

Una de las primeras cosas que tenemos que hacer al tener una mascota es informarnos bien del tipo de alimentación que necesita.

Necessita més informació?

Si desitja realitzar alguna altra consulta, demanar un pressupost o necessita més informació sobre qualsevol dels nostres serveis, posi’s en contacte amb nosaltres i li donarem una resposta el més aviat possible.

Posem al seu abast un servei d’atenció al client ràpid i eficient perquè ens pregunti tot el que necessiti saber.

Newsletter

Suscríbase a nuestra Newsletter y benefíciese de nuestras promociones exclusivas para clientes.

Contacto

Odena