fbpx

Cas Clínic – Carcinoma de glàndules hepatoides

Dades del pacient i descripció del problema

La Dra. Sara Gonzalez, responsable del Servei d’Oncologia de l’Hospital Veterinari de Catalunya Roc Verd i Sarrià, va visitar a TOY, un Llaurador retriever de 10 anys i 31kg, per valorar la presència d’uns nòduls que li havien sortit durant els darrers 2 mesos a la base de la cua.

Proves realitzades i diagnòstic

Durant l’exploració s’observa que es tracta d’un nòdul no dolorós d’uns 5x5cm a la banda esquerra de l’anus, i dos nòduls més petits (de 1×1 cm) en el costat dret.

A continuació, a part d’una analítica sanguínia completa, es recomana realitzar una biòpsia de cada un dels tres nòduls per poder determinar el tipus de teixit que es tractava.
El resultat de l’estudi anatomopatològic de les mostres va concloure que els dos nòduls més petits es tractaven d’adenomes de glàndules hepatoides (tumors benignes influenciats per hormones sexuals) i en canvi el nòdul més gran es tractava d’un carcinoma de glàndules hepatoides (tumor maligne no influenciat per hormones sexuals).
Per aquest motiu, es va decidir realitzar un estudi radiològic del tòrax i ecografia d’abdomen per descartar possibles metàstasis observant finalment que no existien lesions macroscòpiques.

Tractament i evolució

Es va realitzar l’exèresi dels tres nòduls i després de retirar els punts es va començar amb el corresponent tractament de quimioteràpia.
Es van portar a terme 5 cicles de tractament a intervals de 21 dies amb Mitoxantrona intravenosa a dosis de 5 mg / m2. Després de la segona sessió de quimioteràpia TOY va patir una complicació en forma de leucopènia (baixada de defenses) que es va poder normalitzar als 7 dies. D’altra banda, no va tenir cap altre tipus de complicació derivada del tractament de quimioteràpia com poden ser vòmits, diarrees, febre, canvis en la micció, alteracions cardíaques.

Després de cada sessió de quimioteràpia es realitzava un control sanguini hepatorenal observant després de la quarta sessió que la creatinina, un marcador renal, havia augmentat respecte el valor inicial indicant que potser podria existir dany renal com a conseqüència de la quimioteràpia. Per aquest motiu es va realitzar una prova anomenada SDMA, que és un biomarcador de dany renal precoç i per sort va sortir que estava tot dins de la normalitat.
Després d’acabar els 5 cicles de quimioteràpia TOY es trobava molt bé, les analítiques sanguínies van sortir totes dins de la normalitat i mesos després d’acabar amb el tractament contínua en perfecte estat de salut sense cap tipus de recidiva.

Conclusions

Es molt important que al detectar la presencia de qualsevol tipus de nodulació es facin les corresponents proves per diagnosticar si es tracta o be de una neoplàsia benigna o be de una neoplàsia maligna. El pronòstic del tractament de les neoplàsies malignes esta molt condicionat a la possibilitat de poder fer un diagnòstic i un tractament precoç abans de que hi hagin metàstasis.

Serveis

Residencia

Servei Mèdic

El Grup HVC està format per un equip humà altament qualificat en les diferents àrees de la medicina veterinària i amb una àmplia experiència.

Adiestramiento

Ensinistrament

Som especialistes en Etologia (comportament animal) i ensinistrament. Som conscients de la importància de la conducta de les nostres mascotes.

ONEDA

Urgències

Sabem el que la seva mascota significa per a vostè, per aquest motiu posem a la seva disposició un servei presencial i integral d’urgències durant les 24 hores del dia.

Peluqueria

Perruqueria

A les clíniques HVC disposem d’un servei de perruqueria per a la cura i higiene de les nostres mascotes.

Formación

Formació

La formació de les persones cada vegada és més imprescindible per poder accedir a un lloc de treball, impartim una formació més especialitzada i pràctica.

Alimentación

Alimentació

Una de les primeres coses que hem de fer al tenir una mascota és, informar-nos bé del tipus d’alimentació que necessita.

Necessita més informació?

Si vol fer alguna altra consulta, demanar un pressupost o bé necessita més informació sobre qualsevol dels nostres serveis, posi’s en contacte amb nosaltres i li donarem una resposta el més aviat possible.

Posem al seu abast un servei d’atenció al client ràpid i eficient perquè ens pregunti tot el que necessiti saber.

Newsletter

Subscrigui’s al nostra butlletí informatiu i beneficiï’s de les nostres promocions exclusives per a clients.

Contacte

BV-1031, 554 – 08711 Òdena, Barcelona

Tel. 93 803 12 68 / e-mail. hvc@hvc.cat

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d11933.79125190281!2d1.6202887!3d41.6028271!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0x73bd9a2d7d34bfa1!2sHospital+Veterinari+de+Catalunya!5e0!3m2!1ses!2ses!4v1470227348761" width="100%" height="100%" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>