fbpx

Plantes ornamentals tòxiques per a gossos i gats

Quines son les plantes ornamentals tòxiques? Les fulles, flors i fruits de certes plantes que podem tenir a casa poden ser potencialment tòxiques per als nostres animals de companyia.
Les espècies tòxiques més comunes aquí són: “baladre, aucuba, caladium, cica, colocàsia, crisantem, flor de pasqua (o de Nadal), heura, jacint, lantana, lliri, monstera, narcís, potus, prímula, neret”.
Els quadres clínics més freqüents que apareixen són: irritacions, digestius i nerviosos i amb menys freqüència poden aparèixer efectes cutanis i oculars.

Què cal fer davant una possible intoxicació per plantes?

Quan estiguem encara a casa, cal rentar amb aigua freda tant la boca com els llavis de la nostra mascota i tot seguit portar-la al veterinari per tal d’aplicar les mesures corresponents per tractar la intoxicació; Quelcom molt útil, en cas que sigui viable, portar la planta responsable de la possible intoxicació al veterinari per tal de millorar el tractament i conèixer millor el pronòstic.

Per més informació pot deixar el seu comentari i un dels nostres veterinaris atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.