fbpx

Per què els gats odien l’aigua? | Tot el que has de saber

És una creença que ve de molt lluny el fet de que els gats i l’aigua no es portin gens bé, però és cert? Si és així, per què els gats odien l’aigua? Quan es tracta d’entendre el motiu pel qual a molts gats no els agrada l’aigua, és important separar la realitat de la ficció. No tots els mininos odien un bon bany, y a alguns peluts els encanta nadar.

Els gats odien l’aigua? Una relació poc entusiasta

Molts mininos tenen veritable aversió a l’aigua, però les raons exactes per les que els gats odien l’aigua estan sent realment desconegudes per als experts.

L’Associació Canadenca de Medicina Veterinària (CVMA) explica que una de las raons per les que els gats odien l’aigua pot estar relacionada amb que els felins han evolucionat en l’aridesa del desert. Durant tota la seva història inicial, mai van estar  prop de masses d’aigua, i això fa que la seva genètica no estigui tan familiaritzada amb l’aigua com és el cas d’altres animals, como els gossos.

Un altre motiu que sol donar-se és que no els agrada gens tenir el pel mullat o humit perquè els resulta molt incòmode. Els gats són molt cuidadosos amb la seva rutina de neteja, i estar mullats els fa complicat netejar-se.

Fent un bany al gat

Per què els teus gats odien l’aigua? La revista especialitzada Petful ens dona un altre raó. Senyala que els gats són animals amb molta sensibilitat a les olors, i els químics de l’aigua de l’aixeta els agraden. La cosa empitjora si tenim en consideració que els xampús tenen olors que rebutgen.

Això no vol dir que si ho necessita, no banyis al teu gat. Amb les eines i la tècnica adequada, ho pots fer sense problema.

Assegurat de tenir a mà en tot moment tovalloles, uns guants de vinil, productes pel  banyo que siguin suaus i, sobre tot, premis per quan acabis de banyar-lo. No obstant, el millor és tenir a algú amb tu que tingui molta paciència, i tenir-la tu, clar.

Un gat es neteja ell mateix, el que fa que no sigui necessari banyar-lo sovint, però si arriba el cas, és bo que coneguis alguns trucs.

I si juga amb l’aigua?

Com a propietari d’un minino pot ser que t’adonis de que el teu gat no li agradi gens  estar mullat. No importa si es mulla amb l’aixeta del lavabo, bevent de la seva font o posant les potetes a la dutxa, es tracta de que ho passi bé, sempre que no es mulli en excés.

Els experts diuen que el fet de que un gat prefereixi l’aigua corrent, como el de l’aixeta, a un estany, com a la banyera, és qüestió de diversió. Segons Animal Planet, l’aigua gotejant és quelcom al que, encara que els gats odien l’aigua, no s’hi poden resistir. També pot ser perquè el seu instint els fa buscar l’aigua fresca i corrent per beure.

 

Per qualsevol consulta podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita en el cas que el vostre gat pateixi una simptomatologia que encaixi amb el que em anat descrivint al llarg de l’article.

A l’HVC estem a la teva disposició per respondre a qualsevol dubte o pregunta que tinguis.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Per què els gats odien l’aigua? Tot el que has de saber” també et podria interessar: Els perills de les espigues en gossos | Aneu amb compte.