fbpx

Per què borda un gos i quin és el significat segons el lladruc

El nostre gos és un més de la família, i, naturalment el volem i el tractem com a tal. Igual que coneixem a altres familiars i sabem què els passa si fan determinades coses, hauríem de saber també per exemple, per què borda un gos i què vol dir en cada cas.

De fet, saber els motius pels que borda el nostre gos és molt important per tenir una correcta comunicació amb ell, i en aquest article pretenem donar una mica de llum al respecte.

Per què borda un gos?

No es pot donar un únic motiu pel qual un gos pot bordar, sinó que hi ha moltíssimes raons.

El lladruc d’un cànid és la forma que té de comunicar-se no només amb altres gossos, sinó també amb l’ésser humà, a més del seu llenguatge corporal, que també és francament important. I per aquest motiu és fonamental ser capaç d’entendre el que tracta de dir-nos.

Els lladrucs poden ser per a comunicar-nos una gran quantitat de coses: poden ser perquè volen jugar, perquè estan avisant d’un perill, per dir-nos que tenen fam … hi ha una varietat de situacions al llarg del dia pels que un gosset pot bordar.

D’altra banda, alguns gossos tenen més tendència que altres a bordar, no tots són iguals, i, si ja el lladruc és excessiu, això pot ser a causa d’un problema de comportament, de manera que serà més que aconsellable consultar amb un etòleg.

Com reconèixer els diferents tipus de lladruc?

Si tens un cànid has de saber per que borda un gos, però també hauries de ser capaç de saber que vol dir-te el teu pelut quan ho fa. Aquí tens algunes claus perquè puguis teixir una comunicació molt més efectiva amb el teu petitó.

Lladruc d’alerta o advertència

És normal que un gos bordi quan hi ha algú a la porta o quan hi ha desconeguts a prop teu. Molts gossos borden si perceben algun tipus d’amenaça, dient “Protegeixo aquest lloc, així que no et fiques amb mi”. El so d’aquest lladruc sol ser agut, fort i autoritari. Millorar aquest instint amb entrenament pot ajudar a protegir casa teva i la teva família.

Lladrucs d’ansietat

Aquests sovint semblen ser una forma de calmar-se per a molts gossos. Sol ser agut i, de vegades, va acompanyat de plors. Aquest tipus de lladruc és comú en els gossos amb ansietat per separació, pors i fòbies, o altres tipus d’ansietat.

Crida d’atenció

Quan escoltis aquest lladruc, sabràs el que significa. Aquest lladruc diu “Mira! Aquí estic!” Altres gossos poden plorar i bordar per cridar l’atenció.

Lladruc de joc o excitació

Aquest tipus de lladruc és especialment comú en cadells i gossos joves. Molts gossos borden mentre juguen amb persones o altres gossos. Alguns borden amb entusiasme quan saben que estan a punt de sortir a fer un passeig o de pujar al cotxe.

Lladrucs de resposta a altres gossos

Aquest et sonarà. Un gos al carrer que comença a bordar, i un a un s’uneixen a la resta.
Como sempre diem, cada cas és diferent. Si tens dubtes, el millor que podem recomanar-te és que vinguis a conèixer als nostres especialistes en comportament.

 

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Per què borda un gos i quin és el significat segons el lladruc” també et podria agradar: “5 llocs per anar amb el teu animal de companyia a desconnectar