fbpx

Paparra cafè del gos | Com treure-la adequadament?

Conèixes la paparra cafè del gos? Saps quines són les conseqüències que el teu gos la tingui? És més, tens idea de com s’ha de treure adequadament? Tot això és del que anem a parlar a l’HVC avui.

Si vols que la salut del teu gos es mantingui intacta, segueix llegint. En primer lloc, deixa que et contesti algunes coses sobre aquest paràsit que pot adherir-se al teu gos i causar-li problemes.

Aquesta paparra és la típica que veus al teu pelut i que reconeixeràs perquè és de color marró. Encara que afecta als gossos principalment també es pot passar a altres animals que tinguem a casa, com als gatets. I en casos més rars, poden passar a l’humà.

La seva característica principal és que quan s’allotja a la pell del pelut, viu alimentant-se de la seva sang. Puces, paparres, etc., s’adhereixen als nostres estimats animals de companyia i es comporten com petits vampirs, però això no és el pitjor.

La paparra cafè del gos sol ser més freqüent en llocs en què fa calor, i en general, gaudeixen més d’entorns on hi ha bestiar. El perill real de la paparra cafè del gos és que pot transmetre una gran varietat de malalties. Per això és fonamental que si, en veiem una al nostre petitó, els la traiem correctament per evitar problemes.

Com puc veure si hi ha paparres al meu gos?

Identificar una paparra no és massa complicat. Per a això, només cal mirar la pell del gos amb atenció. Aquests paràsits solen estar a prop o dins de les seves orelles, a la part de la cara o al coll. No és poc freqüent trobar-les al llom, la panxa o les potetes.

Quan veiem un bony marró, similar a un gra d’aspecte lleig, ja l’hauràs identificat, és la paparra cafè del gos.

Per assegurar-te que les detectes com més aviat millor, examina al teu col·lega caní a la tornada de les passejades pel camp, o quan o el raspallis. El temps és vital i la detecció primerenca sempre juga al teu favor.

Com treure la paparra cafè del gos?

Per començar, és fonamental que ho facis de forma correcta, ja que en cas contrari li podries causar més perjudici que benefici. Així que pren nota.

En cap cas ho facis simplement arrencant, ja que el més probable és que si ho fas així, el seu cap es quedi dins la pell del teu gos. Això podria provocar-li un infecció molt greu.

Pas a pas

El primer que farem serà veure bé en quina posició està la paparra. En general, ens la trobarem amb les potes en contacte amb la pell del nostre pelut. Això vol dir que el cap la té enganxada a la pell utilitzant les dents.

Farem servir unes pinces per extreure el paràsit. El que farem serà agafar-la amb les pinces el més a prop del seu cap possible. Així no tibarem del cos, sinó del cap perquè no es quedi incrustada al nostre pelut. Quan la tinguem agafada, mourem la pinça com si fos un ham, intentant no esquinçar la pell del gosset.

Tingues en compte que una paparra que ja està inflada de sang serà molt fàcil d’explotar, així que vés amb compte de no embrutar-te..

I una altra cosa, quan li treus una paparra, desinfecta la zona on estava amb un antisèptic.

Si veus que et costa més feina del compte o no t’atreveixes, Acudeix a consulta! Un bon professional s’encarregarà encantat d’extreure a aquest vampir tan lleig i molest perquè el teu gosset estigui fora de perill.

Per qualsevol consulta podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

A l’HVC estem a la teva disposició per respondre a qualsevol dubte o pregunta que tinguis.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Paparra cafè del gos | Com treure-adequadament?” també et podria interessar: Artrosi en gossos | Tot el què has de saber.