fbpx

Operació d’urgència al teu animal de companyia

4 consells sobre una operació d’urgència

Tots estimem a les nostres peluts moltíssim, i tots ens preocupem de donar-los les millors atencions. Per desgràcia, ningú està exempt d’haver de sotmetre al seu amic a una operació d’urgència, i per a això cal estar preparats.

Què és una operació d’urgència?

Una operació d’urgència és una intervenció que es realitza al quiròfan per un procés que pot posar en perill la vida de la nostra mascota i que pot causar molt de mal si no es realitza.

Hi ha molts casos en què pot ser necessària una operació d’urgència, i cal estar preparats per si arriba el cas.

Quins consells et podem donar davant d’una operació d’aquest tipus?

A vegades pot ser complicat afrontar l’operació urgent del teu animal de companyia. Et preocuparàs molt, ho sabem, però amb aquests petits consells, et serà una mica més senzill fer front a la situació.

Pensa que pot salvar-li la vida al teu animal de companyia

En primer lloc has de pensar que el teu veterinari o un veterinari al qual portis el teu animal d’urgència, no et dirà no entri a quiròfan llevat que sigui estrictament necessari. Això t’ha de fer veure que la intervenció és un mal necessari, però que farà que el teu petitó es recuperi i pugui estar bé.

Proporciona al teu veterinari tota la informació que et demani

Abans de portar al quiròfan a una urgència, el veterinari que t’atengui (o algú del seu equip) et va a fer una sèrie de preguntes per saber com procedir. Et podrà preguntar coses com quan va ser l’última vegada que va menjar o beure, si té al·lèrgies, si s’ha anestesiat abans o per la seva història clínica.

Si és pacient habitual, cap problema, perquè molta d’aquesta informació la tindran, però en el cas que no ho sigui, has de proporcionar-tu.

Porta amb tu la seva cartilla i la seva identificació

És important, ja que en la seva cartilla hi ha tota la informació referent a vacunes, cosa que pot ser molt important saber en aquests casos. I respecte a la seva identificació, encara que la majoria d’animals tenen el xip i els veterinaris podem llegir-lo en cas de ser necessari, és com el nostre DNI. És recomanable portar-lo sempre amb nosaltres.

Pregunta al veterinari tots els dubtes que tinguis

A l’HVC sabem com de complicat és enfrontar-se a una operació d’urgència d’un animal de companyia, i també sabem que quan s’explica de manera exhaustiva el cas pot resultar més suportable.

És per aquest motiu pel qual has de fer-li al veterinari que va intervenir al teu amic totes les preguntes que tinguis. No hi ha cap pregunta que no sigui important. De vegades, tenir dubtes i incertesa agreuja més la nostra intranquil·litat. El teu veterinari et respondrà tots els dubtes i qüestions que puguis tenir. D’aquesta manera, sabràs exactament a què atenir-te i què esperar.

En HVC disposa d’un servei de urgències durant les 24 hores per atendre qualsevol necessitat dels teus animals. Pots comptar amb nosaltres!

 

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Operació d’urgència al teu animal de companyia” també et podria interessar: Filariosi canina.