fbpx

Segons un estudi realitzat per la Fundació Affinity, l’any passat van ser recollits per les societats protectores d’animals a tot l’estat, un total de 106.781 gossos i 33.410 gats.

És una dada preocupant i cal reflexionar seriosament sobre aquest problema recurrent durant els mesos d’estiu, encara que malauradament és un fenomen estable durant tot l’any.
En els darrers anys ha incrementat de manera impulsiva l’adquisició d’animals. Quan adquirim o adoptem una mascota és molt important ser plenament conscients de les responsabilitats que comporta. No és tracta d’un capritx sinó d’una decisió prèviament pensada i reflexionada, ja que l’objectiu no és altre que donar una bona qualitat de vida a l’animal.

Volem incidir en l’actitud responsable que han de tenir els propietaris i responsables de mascotes i recordar que l’abandonament d’animals ja no només implica sancions i multes sinó també el dany psicològic que li genera al animal.
Des de l’Hospital Veterinari de Catalunya participem activament i recolzem totes les campanyes per tal d’eradicar l’abandonament i el maltractament animal. És injustificable que per la falta de sensibilitat i humanitat d’algunes persones molt animals hagin viscut situacions i traumes d’abandonament.

Els recordem que, en el cas que durant les vacances no se’n puguin fer càrrec, actualment existeixen alternatives per deixar el seu gat i/o gos en bones mans, com són les residencies canines i felines, cangurs per a mascotes o bé recórrer algun familiar que se’n pugui ocupar.

Junts en la lluita contra l’abandonament i maltractament animal.