fbpx

La neteja bucal d’animal de companyia

Com funciona la neteja bucal d’animal de companyia?

Sabies que realitzar la neteja bucal de la teva mascota de forma adequada i diària pot fer que sempre gaudeixi de bona salut? A l’HVC estem a la teva disposició per respondre tots els teus dubtes i preguntes.

Per què és tan important la neteja bucal del teu animal de companyia?

Et deien quan eres petit que calia rentar-se les dents cada dia? Que era molt important que la teva boca estigués sana? Doncs el mateix passa amb els teus amics canins i felins. Una bona neteja bucal és fonamental perquè els teus petitons estiguin sans i no pateixin malalties.

De fet, la correcta neteja bucal és clau perquè no apareguin malalties com la gingivitis, per exemple, que és la inflamació i (sagnat) de les genives. Tingues en compte que els problemes derivats de la boca poden arribar a afectar a l’estómac.

Què puc fer perquè el meu mascota tingui una higiene bucal adequada?

Doncs de la mateixa manera que nosaltres, és fonamental que rentis la boca. Si ho fas des cadellets s’acostumaran millor a això. I a més, això ajudarà a que no tingui mal alè o que la placa aparegui. O fins i tot que pateixi càries.

Com rentar-li la boca?

Si vas a utilitzar raspalls de dents especials per a ells , és molt possible que no li agradi, així que el millor és fer que s’acostumi a poc a poc fins que ho toleri. Tria el moment en que el teu amic estigui més tranquil o cansat perquè et sigui més senzill, i no tardis massa. Si s’acostuma, llavors pots anar canviant temps i intensitat, però en principi pren-t’ho amb calma.

Una altra cosa important, assegurat que fas servir productes especials per a ells, en cap cas facis servir productes per a humans.

També cal saber que la neteja bucal del teu animal de companyia s’ha de fer de forma diària. D’aquesta manera, evitarem que apareguin bacteris i que la boca no se li embruti massa.

Altres opcions alternatives al raspallat de dents del teu animal de companyia

És molt possible que no aconsegueixis que s’acostumi al raspallat, o fins i tot pot ser que en tocar la geniva amb el raspall li sangi. En el cas que aquesta forma de netejar la seva boca no funcioni, hi ha altres opcions.

Pots provar amb utilitzar ossos, que poden ser sintètics o bé naturals o alguns joguines pensats per fer més forta la seva mandíbula i les seves genives al mateix temps que netegen les seves dents.

Al mercat tens moltíssimes opcions entre les que pots escollir i que són bastant efectius, i, encara que els pots fer servir al costat del raspallat per a una millor neteja bucal, no hi ha dubte que la millor manera de fer-ho és utilitzar el raspall.

Acudeix a consulta regularment

És la millor manera de assegurar-te que la teva animal de companyia té la boca en les millors condicions. El teu veterinari és qui millor et pot proporcionar pautes per a la neteja bucal de la teva mascota, així com pot detectar i tractar qualsevol problema que aparegui.

Vols saber-ne més? Per què no véns i ens coneixes?

 

Si t’ha agradat aquesta publicació de “Neteja bucal d’animal de companyia” també et podria interessar: Operació d’urgència al teu animal de companyia.