fbpx

Com netejar les dents dels nostres gossos?

La Dra. Anna Caballé ens explica com netejar les dents dels nostres gossos amb l’objectiu de prevenir la tosca i altres malalties:

De la mateixa manera que succeïx en els humans, amb el pas del temps els nostres gossos també acumulen tosca a la seva dentadura.

La tosca és placa bacteriana que s’ha endurit degut al dipòsit de sals minerals existents a la saliva.
La tosca es va engruixint i es pot dipositar fins i tot a sota les genives, provocant la seva inflamació i retracció.
Quan això passa parlem de malaltia periodontal.
Aquesta malaltia és molt freqüent en races petites, podent-se manifestar en individus molt joves.

Actualment disposem de varies eines que podem utilitzar per retardar l’acumulació de tosca i així disminuir la freqüència de les neteges bucals sota anestesia general. Els citarem a continuació per ordre d’efectivitat:
• Neteja diària de la dentadura amb dentífric i raspall especial per gossos(la pasta es pot empassar, no cal esbandir). Aquest és el mètode més eficaç però requereix que el gos sigui entrenat des de ben petit, i dedicació per part del propietari
• Ús de pinsos dels anomenats “dentals”, que incorporen a la seva formulació unes substancies anomenades polifosfats, que capten el calci de la saliva i limiten la formació de tosca, a més, les croquetes tenen una forma especial que fa que al ser mastegades pel gos provoquin un efecte abrasiu sobre les genives, simulant un raspallat.
• Utilització de productes a base de l’alga anomenada Ascophyllum nodosum. Es presenta en forma de petits grànuls que s’afegeixen diàriament al menjar.
• Ús de líquids netejadors a l’aigua de beguda.
Premis i joguines anomenades dentals.

Per a més informació pot deixar el seu comentari i la Dra. Anna Caballé o un dels nostres veterinaris especialistes atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.