fbpx

Alerta amb el nadal i alguns aliments tòxics per a les nostres mascotes

Aliments tòxics? Què hem de fer per prevenir-los.

En el transcurs de l’any cal tenir cura i proporcionar una alimentació sana i equilibrada per a la nostra mascota. El més pràctic avui en dia és utilitzar aliments comercials ja formulats per oferir als nostres animals una alimentació equilibrada. De totes maneres no significa que no es pugui alimentar a la nostra mascota amb menjar “casolà” però, perquè aquest fos equilibrat hauríem d’invertir molt de temps calculant les proporcions de cada nutrient per tal d’assolir les necessitats nutricionals i energètiques diàries.

De forma esporàdica podem donar “premis” que no siguin potencialment nocius per a les nostres mascotes. Cal destacar tot allò que per a nosaltres fins i tot ens resulti “fort o agressiu” com per exemple: salses, pizzes, embotits, dolços …

Durant aquestes dates nadalenques és prioritari extremar les precaucions per tal d’evitar ingestes sobretot de xocolata, torrons, polvorons i restes d’àpats nadalencs. D’aquesta manera evitarem en prou mesura problemes digestius tals com indigestions, pancreatitis i gastritis i que en certes races i casos poden ser molt greus.
Cal recordar que moltes vegades posem l’excusa o ens justifiquem dient que només li donarem un “trosset petit”, encara que aquest trosset és petit en relació al nostre pes i no en base al pes i al metabolisme de la nostra mascota.

La majoria d’aquestes intoxicacions es poden solucionar amb la visita i si es convenient, l’hospitalització d’aquests animals. Cal recordar que els animals que ja tenen malalties cròniques de base poden ser més difícils de tractar i tenir menys èxit en el mateix, i per tant les conseqüències poden resultar altament perilloses per a la salut de la nostra mascota.

Per més a informació pot deixar el seu comentari i un dels nostres veterinaris atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.