fbpx

Durant l’estiu a molts propietaris i als seus gossos els hi agrada gaudir de la sorra de la platja i de l’aigua freda del mar, bàsicament per divertir-se plegats però també per combatre la sensació de calor i les altes temperatures.

És essencial i molt important tenir present alguns perills com:

Què passa si el gos beu aigua de mar?

1. Beure aigua salada és nociu per al gos i pot provocar-li diarrea, amb conseqüències greus com pot ser una seriosa deshidratació.
2. També es pot donar el cas de vòmits amb el que la seva deshidratació s’agreujaria.
3. Si a més de beure aigua s’empassa sorra, els efectes poden ser encara més greus, ja que el pas de la sorra pels intestins pot irritar-los.
4. Existeix la possibilitat de que el teu gos ingereixi bacteris, algues o alguna altra toxina present en l’aigua de mar.

 

Com podem evitar que el gos begui aigua de mar?

• Assegurar-nos d’ oferir-li aigua fresca.
• Portar el seu plat d’aigua, ja que li resultarà familiar i, quan tingui set, anirà a buscar-lo automàticament. Només cal omplir-lo constantment amb aigua fresca i netejar-lo en cas que hi caigui sorra.
• Si no podem portar un beurador portàtil, agafar per exemple el de l’ampolla de plàstic, la seva particularitat és que tenen una part que funciona com un abeurador.
• Cada 20 minuts aproximadament oferir-li aigua.
• Evitar les hores de més calor.
• En arribar a casa donar-li un bon bany per treure la sal i la sorra acumulada al seu pèl.
• Els gossos de curt pelatge, cabell blanc i pell rosada (dàlmata) cal aplicar protecció solar a les orelles i al nas 30 minuts abans d’arribar a la platja. Si fa molta calor i preveiem que la sorra estarà molt calenta, és important aplicar protecció solar als coixinets per tal d’evitar cremades.

 

Algunes de les platges de la costa catalana habilitades per gossos són:

Platja de La Platera, a l’Estartit (Girona)
Platja de La Rubina, a Empuriabrava (Girona)
Cala Vallcarca, a Sitges (Barcelona)
Platja de Riumar, a Deltebre (Tarragona)
Platja de Bon Caponet, a l’Ametlla de Mar (Tarragona)
Cala del Cementiri, a l’Ametlla de Mar (Tarragona)
Platja del Trabucador (Sant Carles de la Ràpita)

 

Per més informació pot deixar el seu comentari i un dels nostres veterinaris atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.