fbpx

Menys pes, més anys junts!

La Universitat de Liverpool, especializada en obesitat en gats i gossos i la companyia Mars Petcare WALTHAM, han treballat conjuntament per abordar la pandèmia de l’obesitat que afecta sense fre als animals de companyia.

Els estudis realitzats han demostrat que els gossos i els gats amb sobrepès, milloren la seva qualitat de vida i la seva longevitat en el moment que aquest baixa. Per contra, si no es posa fre, el seu cicle vital s’escurça dramàticament.

Aquest Pug mostra signes alarmants d’obesitat.

Segons l’enquesta mundial que va realitzar Mars Petcare WALTHAM, destaca de manera alarmant que la majoria dels propietaris no tenen consciència del sobrepès de la seva gata o gos.

Els resultats suggereixen que el 59% dels gossos i el 52% dels gats a tot el món, són obesos i només una quarta part dels propietaris van descriure les seves mascotes amb sobrepès.

L’obesitat és una malaltia greu i pot provocar molts altres trastorns de salut, com la diabetis, les cardiopaties i l’artritis. Per tant, és de vital importància saber reconèixer que la nostra mascota es troba en el seu pes ideal i en cas de no estar segurs, apropar-se al nostre veterinari de confiança per fer una valoració completa.

Gat amb sobrepès alarmant.

La relació entre humans i animals de companyia és molt estreta i s’estableix un fort vincle emocional, fet que indica que aquest sigui probablement una de les principals causes del problema.

Molts propietaris expressen afecte per la seva mascota a través de l’alimentació i això pot portar fàcilment que el gos o el gat consumeixi més calories de les que necessita.

L’exercici també té una part important i no l’hem de perdre. Malauradament, molts propietaris no estan plenament conscients de les conseqüències de sobrealimentar les seves mascotes i acaben patint malalties com la  diabetis, malalties ortopèdiques i altres malalties cròniques.


Per aquesta raó, convidem a tothom que ho vulgui a demanar una  visita informativa per poder valorar l’estat actual del seu gos o gat i, en cas necessari, iniciar un programa de control de pes i exercici físic moderat que els permeti prerllongar la vostra vida plegats.

Assegureu-vos que el vostre gos o gat fa prou exercici que dependrà de la seva mida i tipus de raça. Omet els trossos de menjar de la taula ja que no tots els aliments humans són segurs per a les mascotes i que fins i tot poden ser mortals. Finalment pesa el teu gos, ja que fins i tot els lleugers increments de pes poden tenir un gran impacte en la seva salut.

MENYS ÉS MÉS!

 

Per qualsevol dubte o pregunta poden contactar mitjançant el correu hvc@hvc.cat.

Si t’ha agradat aquesta publicació de MENYS PES, MÉS ANYS JUNTS! també et podria agradar: Mushing.