fbpx

Malalties en conills

4 símptomes de malalties en conills | Què hem de fer?

Encara que pugui semblar molt fàcil tenir cura d’un conill, no ho és. Requereix la mateixa responsabilitat que donar cures adequades a qualsevol altre animal. És més, en HVC sempre diem que fins i tot, és més complicat, ja que aquest animal és especialment eficient a l’hora d’amagar les seves malalties. 

Igual que ocorre amb qualsevol altre animal, és molt important que, si tens un conill, el coneguis molt bé. Això et permetrà encendre la llum d’alarma si veus alguna cosa estranya en el seu comportament, i el podràs portar a consulta de forma immediata. Els veterinaris són els més indicats per diagnosticar malalties en conills.

Malalties en conills: un comportament estrany pot ser un símptoma

Insistim: tot i que els conills són grans mestres a l’hora d’amagar els símptomes de les seves possibles malalties, la teva obligació com a propietari és estar molt alerta davant l’aparició d’algun. Per a això, tornem a assenyalar-lo, és crucial que coneguis a la perfecció com es comporten aquestes simpàtiques criatures i que tinguis controlades totes i cadascuna de les seves rutines.

Alguns símptomes que poden mostrar malalties en conills

Per posar-te més fàcil el reconèixer possibles senyals d’alarma en el teu conill , a continuació anem a mostrar alguns possibles símptomes que haurien posar-te en guàrdia i acudir immediatament al veterinari. Preparat?

Falta de gana

Realment, aquest és un símptoma alarmant no només en els conills, sinó en qualsevol animal. En el cas del conill, ha de ser un signe d’alarma que no vulgui menjar . És veritat que pot tractar-se d’alguna cosa simplement temporal, però si veus que continua amb aquest comportament, porta-ho immediatament al veterinari.

Inflamació de la planta de peu: símptoma de malalties en conills

Aquesta sol venir acompanyada que estigui en carn viva. Sol ser símptoma d’un tars ulcerat, que se sol produir perquè el conill trepitja terreny que no hauria.  És habitual que els passi amb les gàbies de metall, ja que els poden lesionar, ja que no poden suportar el pes de l’animal de forma correcta.

Important: la millor superfície per al teu conill és una que imiti la terra. Això no obstant, també hi ha altres malalties en conills de les que això pot ser un símptoma. 

El teu conill inclina el cap?

Pot ser un símptoma també de moltes malalties. Òbviament, dependrà de cada bestiola, i per saber què és el que causa aquesta inclinació el millor és que ens portis al teu conill a consulta per realitzar un diagnòstic adequat. 

Diarrea

La diarrea pot arribar a ser mortal si no es tracta adequadament. Aquesta pot estar provocada per paràsits o per bacteris , i s’associa moltes vegades a diferents patologies digestives.

Perd molt de pes

Un altre símptoma de possibles malalties en conills és la pèrdua continuada de pes. Per evitar problemes, el millor és estar sempre alerta que la seva alimentació és l’adequada.

Aquests són només alguns dels possibles símptomes i senyals que poden indicar la presència de malalties en conills, però ni de bon tros són totes. Et recomanem que, si t’adones de la aparició d’un d’ells o de qualsevol altre que et resulti estrany o diferent, no tardis i el portis al teu veterinari de confiança.

T’esperem!

Si tens algun dubte, en HVC estem a la teva disposició per resoldre-les totes.

Per qualsevol consulta o dubte, podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “4 símptomes de malalties en conills” també et podria interessar: Quan i com desparasitar un gat?.