fbpx

Malalties dentals

Per què hem de tenir cura de la salut bucal dels nostres animals?

Les malalties dentals i bucals son una de les principals causes de visites a la consulta ates a que produeix mal alè,pèrdua de peces dentals i dolor en la masticació dels nostres animals.

La placa dental és la responsable del desenvolupament de malalties, sofreix una mineralització i acaba transformant en tosca, que pot ser evidenciada ja als 8-9 mesos d’edat.

Quasi el 80% dels gossos o gats de més de 5 anys presenten tosca de moderada a greu, caracteritzada per una destrucció òssia, halitosi i dolor.

La retenció de dents de llet afavoreix l’aparició d’aquest problema.

La gran quantitat de flora bacteriana que existeix en una boca amb placa és la responsable d’infeccions en altres parts de l’animal: traqueïtis, pericarditis, osteomelitis, etc…

Sabieu que prop del 75% dels gossos i el 60% dels gats pateixen malalties dentals?

Què és la malaltia periodontal?

És una malaltia d’origen bacterià que resulta de l’enfrontament entre les bacteries que formen la placa dental i el sistema de defenses de l’animal.

La peirodontisis produeix una destrucció dels teixits de fixació de la dent, de la geniva i de l’os. Aquestes lesions són irreversibles i molt doloroses.

Les bacteries de la placa passen a la sang i al sistema limfatic i arriben a tots els òrgns de l’animal, essent les responsables de l’aparició d’altres patologies greus.

Què cal fer i quan?

La salut bucal és bàsica, cal mantenir una dieta i higiene adequades.

A l’hospital veterinari de catalunya li explicarem quines són les mesures preventives i quan és el moment més idoni per realitzar una neteja de tosca o, en cas que sigui necessari fer exodòncia.

També l’informarem dels rics que corre la seva mascota en cas de patir una malatia periodontal

Desde l’hospital veterianri de catalunya li proposem un pla companyia.

Evitar l’aparició d’altres malalties i contagis de la placa de tosca.
Tenir la tranquil.litat que està fent el més correcte per a la salut de la seva mascota, ja que el tractament més efectiu és el que es realitza en les fases inicials de la malaltia.

Si t’ha agradat aquesta publicació sobre Malalties dentals, potser et pot interessar: Animals exòtics