fbpx

Sabia que els gossos i els gats detecten millor els objectes en moviment que els estàtics?

El gos i el gat són carnívors i, per tant espècies depredadores. Per desenvolupar la seva funció natural han estat dotats amb unes excepcionals qualitats visuals, que són crucials en el moment de la caça i a més els converteixen en uns excel·lents companys de joc.

El seu horitzó

La localització de l’òrbita al cap determina la posició de l’ull i, per tant, l’amplitud del camp visual de l’animal. Les espècies no depredadores, com els cavalls, els porcs, les vaques o les ovelles tenen els ulls situats als laterals del cap, fet que els aporta una visió panoràmica molt bona encara que la seva visió binocular, formada per la superposició dels camps visuals dels dos ulls, és deficient.

Els carnívors com el gos i el gat, tenen els globus oculars a la part frontal del cap de manera que, encara que perdin panoràmica, tenen una visió binocular molt desenvolupada i com a resultat una gran agudesa. Cada ull envia al cervell una imatge lleugerament diferent del mateix objecte, i aquestes es combinen per formar una imatge tridimensional, imprescindible per poder apreciar les distàncies.

L’angle del camp visual total (monocular i binocular) dels gossos és de 200-270 º, segons la raça, mentre que la dels humans només arriba als 100-125º. En el cas dels gossos que tenen els ulls situats/posicionats de manera més frontal (Pointer, Galgo, etc), la visió binocular és lleugerament superior a la de les races braquicefàl·liques (Bulldog, Boxer, etc), en les que els globus oculars estan situats en una posició més lateral. Això explica, entre altres motius, que els primers siguin els més valorats per als caçadors.

• Els gossos només distingeixen el color groc, el blanc, el blau i el gris.
• Quan un gat ens mira fixament i a continuació ens pica l’ullet, està demostrant la seva estimació cap a nosaltres.
• Qualsevol gos és capaç d’identificar al seu propietari. Per això ha d’observar la seva forma de moure’s i els seus gestos, ja que no és capaç de veure amb nitidesa els seus trets o la seva aparença.

 

Per més informació pot deixar el seu comentari i un dels nostres veterinaris atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.