fbpx

La sobrealimentació felina | No provoquis que el teu gat s’engreixi

 

A l’ HVC sabem que el teu gat és part de la teva família, que l’estimes i que sempre vols donar-li el millor. No et preocupis, a nosaltres ens passa exactament igual. Amb el teu i amb els nostres. Per això, avui us volem parlar d’una cosa que afecta als nostres peluts molt negativament, la sobrealimentació felina.

És clar que a tots ens encantaria donar als nostres gatets tot el que els agrada, però no sempre és una bona opció. La sobrealimentació felina pot causar en aquests petits molts problemes de salut.

Sobrealimentació felina, l’obesitat no és la felicitat

La sobrealimentació felina pot provocar en el teu minino sobrepès, que en alguns casos, pot arribar a l’obesitat. Igual que ens passa als humans, això és molt més que un factor estètic, és una malaltia, i pot provocar altres problemes per a la seva salut.

Quan es pot considerar que un gatet té obesitat?

En general, es considera que el sobrepès en el gat es produeix quan l’animal pesa un 15% més del seu pes normal. En el cas que arribi a el 30%, ja podem dir que tens un gatet amb obesitat.

Ara bé, hi ha un indicador molt clar (per si no estàs massa segur) que el teu gat està en el seu pes i és aquest: mira que l’abdomen no pengi, i que quan li passis la mà pel tòrax, les costelles es toquin fàcilment.

Si això no és així, millor ves a veure al vostre veterinari i feu la consulta-.

Què és el que origina l’obesitat?

Un gat arriba a ser obès quan es produeix un desequilibri entre l’energia que obté de la seva alimentació i la que gasta. Com en els humans, quan es consumeix més de la que es gasta, el pes augmenta.

En aquest cas, la solució és proporcionar una alimentació adequada al que necessita.

Hi ha diversos factors que influeixen en l’obesitat, com la sobrealimentació felina, si està esterilitzat o si té algun tipus de malaltia endocrina. No hem de tractar de justificar aquesta malaltia amb l’esterilització sinó en la sobrealimentació. 

Per què la sobrealimentació felina / obesitat és tan perillosa per al teu minino?

No oblidis això mai: un gat amb obesitat és un animal que està malalt. Aquesta malaltia fa que el teu gat tingui menys esperança de vida i que sigui més vulnerable a altres patologies. Però, sense cap dubte, la malaltia que més habitualment provoca l’obesitat és la diabetis.

La teva  implicació i compromís és fonamental perquè ajudis al teu gat  al fet que la seva vida sigui el més saludable, lliure de sobrealimentació felina possible.  I per això, el millor que pots fer és seguir els consells del veterinari.

Tingues en compte que aquells aliments amb menys greix li donaran menys energia, i els que tinguin proteïnes ajuden a tenir una bona massa muscular.

En qualsevol cas, si saps o sospites que el teu gatet pot estar patint obesitat i vols que la seva qualitat de vida sigui la millor possible, et convidem a que ens vinguis a conèixer. 

 

T’esperem!