fbpx

La Sarna Canina

La sarna es una malaltia de la pell que pot afectar a les nostres mascotes, els responsables de produir-la són uns petits paràsits externs de la família dels aràcnids, els àcars. Existeixen moltes espècies diferents d’àcars i hem de tenir en compte que no totes elles provoquen sarna, hi ha algunes espècies que causen altres malalties, com otitis, o altres que provoquen reaccions al·lèrgiques tant en els animals com en les persones.

Els àcars a la sarna canina

Els àcars que causen la sarna pertanyen a la espècie Sarcoptes scabiei però es important remarcar que existeixen tantes varietats d’aquesta espècie com hostes i per tant la sarna que afecta als gossos es molt difícil que s’encomani a altres espècies i si s’arribés a encomanar, faria només petites lesions molt localitzades.

la sarna canina

Hi ha un altre tipus d’àcars anomenats Demodex sp. que provoquen un tipus de sarna anomenada sarna demodècica. La particularitat d’aquests àcars es que es troben de manera normal a la pell dels gossos i només poden causar la malaltia quan els animals es troben immunodeprimits. Igual que els anteriors, aquests també son molt específics d’hoste.

Clínicament la sarna la veurem en forma de lesions a la pell que presenten picor, pèrdua de pel i crostes.

Es fàcil que es produeixin infeccions secundàries a la pell dels animals afectats i per tant es molt important fer un tractament adequat, tant per prevenir aquestes infeccions secundàries com per que les nostres mascotes tinguin una bona qualitat de vida.

la sarna canina

 

El més important és la prevenció i per això actualment al mercat existeix una gran varietat de productes amb propietats acaricides, és a dir que son capaços d’eliminar els àcars que es troben sobre la pell dels animals.

Les presentacions farmacèutiques son vàries i podem trobar collarets, pipetes i inclús comprimits orals. Aquests productes també son útils en el tractament de la sarna en el cas que no hi hagi hagut una prevenció adequada i s’acabi desenvolupant la malaltia.

 

Si t’ha agradat aquesta publicació de La sarna canina també et podria agradar: “Síndrome de Cushing