fbpx

Dentició en cadells

Els cadells neixen sense dents. Les primeres dents de llet apareixen de forma gradual, a partir de les tres setmanes d’edat per a ser substituïdes més tard per a les dents definitives. Les dents de llet en gos són vint-i-vuit, quan ja són les definitives en són quaranta-dos. Les dents es classifiquen en incisius, canins, premolars i molars.

La fòrmula dentària és la següent:

• Dents  de llet: 2x(Di 3/3 Dc  1/1 Dp 3/3) =28  (Di….. incisius Dc….. canines Dp-­‐ premolars)
• Dents definitives: 2x(I 3/3 C 1/1 P 4/4 M 2/3)= 42 (I….incisius C….canins P….premolars M…molars)

La determinació de l’edat de cadell, tant sigui gos o gat, es pot establir de forma aproximada segons la erupció de les dents permanents.

Els criteris són:

Gos: incisiu central (tres mesos d’edat), incisius mitjans (quatre mesos d’edat), laterals (cinc mesos d’edat), canins i premolars (de quatre a sis mesos d’edat) i molars (de cinc a set mesos d’edat). Pot existir variacions segons la raça.
Gat: incisius (de tres a quatre mesos d’edat), canins i molars (de quatre a cinc mesos d’edat) i premolars (de quatre a sis mesos d’edat).

dentadura de gos

Pateixen molèsties en el procés d’erupció i canvi de dentició per el que necessiten mossegar per a alleugerir les molèsties. Existeixen joguines especials per a aquestes necessitats.

mossegadors per a gossos

Per a més informació pot deixar el seu comentari i la Dra. Isabel Morros o bé un dels nostres veterinaris especialistes atendrà la seva sol·licitud de manera personalitzada.

Si t’ha agradat aquesta publicació sobre Dentició en cadells, també et pot interessar: Fins quan creixen els gossos?

Pots posar-te en contacte amb nosaltres o bé a través dels nostres formularis de contacte, com via email o bé trucant-nos per telèfon. Estarem encantats d’ajudar-te.