fbpx

L’ obesitat

Des del’hospital veterinari de catalunya li proposem un pla de medicina preventiva que li permetrà: Evitar amb seguretat i efectivitat l’obesitat del seu animal.

Evitar l’aparició d’altres malalties associades a l’obesitat. Evitar desordres digestius i aconseguir millorar el seu estat corporal. Augmentar la qualitat i la longevitat de la vida de la seva mascota.Tenir la tranquil·litat que junts estem fent el millor per a lasalut de la seva mascota.

Vingui a conèixer el pla de medicina preventiva i li explicarem les mesures de què es disposa actualment per evitar l’obesitat.

Per què hem de tenir cura de la qualitat i quantitat d’aliments que li donem als nostres animals de compannyia?

L’obesitat en gossos i gats és un dels problemesmés freqüents en la clínica de petits animals. La causa és sempre la mateixa: la ingesta calòrica del’animal éssuperior a les seves necessitats energètiques, a favorint la formació de greix corporal.

En algun cas l’obesistat ve determinada per desequilibris hormonals (p.e.hipotiroidisme),però en la majoria de casos és deguda a una inadequada alimentació,cal esbrinar-ne le scauses.

És causa directa de moltes afeccions en diferents òrgans interns, com el fetge, ronyons, sistema cardio-circulatori i aparell locomotor principalment.

Un sobrepes del 15 al 20 % ja es considera obesitat, actualment amb les dietesde que es disposa i amb unes normes de maneig i control inadequades no es cap problema rel·lacionar l’obesitat en els nostres animals.

L’obesitat no és senzillament un problema estètic, sinó que pot contribuir al desenvolupament de moltes patologies, algunes d’aquestes molt greus: hipertensió,diabetis mellitus, lipidosishepàtica , distòcia, problemes articulars i de locomoció, dificultat respiratòria, augment del risc anestèsic i quirúrigic.

Donar una dieta adequada a les necessitats del nostre animal. Mesurar les preses diàries,és a dir els grams per dia. No donar de menjar entre hores. El donar menjar entre hores a més de provocar desordres digestius,ens fa perdre el control de la ingestadiària del’animal.

Concienciar a TOTA la família. Fer control de pes de forma regular per evitar desviacions.

Quins objectius volem aconseguir?

Perdre greix, mantenir una conformació adequada.Mantenir o augmentar la massa de teixit muscular magre. Mantenir una salut total (digestiu, pell, pèl, etc.) Allargar l’esperança de vida de les nostres mascotes.

 

Si t’ha agradat aquesta publicació, també et podria interessar: malalties mortals.

Per a qualsevol altra consulta, pot escriure’ns al nostre correu, a través del nostre formulari de contacte o bé pot trucar-nos als nostres telèfons de contacte i estarem encantats de poder-li ajudar.

Disposem d’assegurances mèdiques que podrà trobar al nostre web, perquè la seva mascota estigui totalment coberta per al seu benestar i per la seva tranquil·litat.